Nem kényelmesedtek el: a Kolozsvári CFR nyerte az idénynyitó Szuperkupát

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 15., 16:02

Története harmadik Szuperkupa-győzelmét ünnepelte szombaton este a Kolozsvári CFR élvonalbeli labdarúgócsapata Craiován. A Liga 1 bajnoka Culio tizenegyesével győzte le a házigazda Román Kupa-győztest.

Fotó: A Kolozsvári CFR Facebook-oldala

Jobban nem is indulhatott volna a szezon a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának, amely a Liga 1 bajnokaként szombat este elhódította aRomán Szuperkupát. A Craiován rendezett találkozón a Devis Mangia edzette Román Kupa-győztes ellenfél volt a házigazda, de a fellegváriakat nem zavarta meg az idegenbeli kihívás, mint ahogyan a nyári edzőváltás sem „kezdte ki” az elmúlt idényben mutatott masszív védekezésüket. Hiába próbálkozott annak feltörésével Mitriță vagy Cicâldău, mert Arlauszkisz kapus megingathatatlannak bizonyult ezen a meccsen.

Az 1-0-ával végződött találkozón a győztes gólt Culio a 79. percben szerezte meg a CFR-nek, miután a csereként beállt Omrani elleni szabálytalanságot a játékvezető tizenegyessel büntette.

A lefújást követően a fellegváriakat edző Edward Iordănescu kiemelte, hogy ennek a trófeának az elhódításában még jelentős szerepe van elődjének, Dan Petrescunak, az ő munkájának eredménye is ez a hétvégi siker.

A klub perspektívája szempontból fontos volt ez a jó kezdés. Picit tartottam attól, hogy elkényelmesedtünk”

– nyilatkozta a DigiSportnak. Elismerte, hogy az összecsapás kezdeti jó teljesítmény után zavarta, amikor a Craiova mezőnyfölénybe került ellenük, de ilyenkor, szezon elején még nehezebben megy a játék. A keret kialakításában fontosnak tartotta a homogenitás megőrzését, és

örül, amiért Omrani és Țucudean elutasították a Dan Petrescu új csapatától, a kínai Guizhou Hengfengtől érkezett 1,5 millió eurós fizetési ajánlatot.

Az ázsiaiak alakulatába így eddig csak Kevin Boli követte korábbi szakvezetőjét. „Értékes, kiegyensúlyozott együttesünk van. Még egy poszton szeretnék erősíteni, mert hosszú szezon elé nézünk, és szeretném, hogy legyen választási lehetőségem, amikor minden harmadik nap pályára kell lépnünk” – hangsúlyozta Iordănescu.

A CFR egyébként 2009 és 2010 után történetében harmadjára nyerte el a Román Szuperkupát, de ahogyan a szakvezető megjegyezte: „Megérdemeltük. Most kitehetjük a vitrinbe, és holnaptól kezdünk mindent elölről”. A kolozsváriak pénteken már hazai közönség előtt lépnek pályára, amikor a Liga 1 2018–2019-es szezonjának első fordulójában a Botoșani-t fogadják.

Körvonalazódik a Sepsi OSK kerete
A szatmárnémeti Adrian Rus lett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK legújabb igazolása. A 22 éves középhátvéd legutóbb a Balmazújváros alakulatát erősítette a magyar élvonalban, de most, visszatérve Romániába, két szezonra szóló szerződést írt alá a háromszékiek Liga 1-es együttesével. A Sepsi OSK szombaton az újonc Hermannstadt FC vendégeként kezdi a 2018–2019-es bajnoki idényt.