Magyar válogatott védőt igazolt a Kolozsvári CFR

Krónika 2018. július 04., 11:49

A Liga 1 elmúlt idényében bajnok Kolozsvári CFR együttese leszerződtette a 22-szeres magyar válogatott védőt, Lang Ádámot. A klub emellett kameruni támadót is leigazolt.

 

A Bogdan Mara sportigazgató által bemutatott Lang Ádám (jobbra) Franciaországból érkezett a kincses városba Fotó: Kolozsvári CFR

A kincses városi labdarúgóklub szerdán honlapján jelentette be az új szerzeményeket. A 25 éves, 22-szeres válogatott, belső védő poszton játszó Lang Ádám eddigi pályafutása során megfordult a Veszprém, a Győr, a Videoton, a Dijon és a Nancy csapatánál.

Két évvel ezelőtt igazolt a Videotontól a francia Dijonba, amely a Nemzeti Sport tájékoztatása szerint az előző szezonra kölcsönadta a másodosztályú Nancyhoz.

Az idény végén éppen bennmaradó együttes azonban nem marasztalta Langot, aki most nemcsak csapatot, hanem országot is váltott.

A CFR Lang érkezése mellett a kameruni válogatott csatár, Robert Ndip Tambe szerződtetését is bejelentette. A támadó a török Adana Demirspor csapatától érkezik, ahol az elmúlt szezonban 14 gólt szerzett. Kamerun válogatottjával 2016-ban megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját.

A jelenleg Lengyelországban edzőtáborozó CFR román aranyérmesként indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a második fordulóban kapcsolódik be, ahol a Drita (koszovói)–Malmö (svéd) párharc továbbjutója vár rá.