Joachim Löw maradhat a német kapitány a Nationalelf súlyos vébékudarca után

MTI 2018. június 30., 14:49

A német válogatottnak az oroszországi világbajnokságon mutatott csapnivaló teljesítménye ellenére bizalmat szavazott Joachim Löw szövetségi kapitánynak a német labdarúgó-szövetség elnöksége.
 

Joachim Löw

Annak ellenére döntött így a testület, hogy Löw csapata címvédőként már a csoportkör után búcsúzott az oroszországi világbajnokságtól.

A szövetség, a DFB vezetőségi tagjai pénteken telefonon egyeztettek, s végül egyhangúlag kinyilvánították: azt szeretnék, ha az 58 éves tréner kitöltené 2022-ig szóló szerződését.

A csütörtöki hazaérkezést követően Reinhard Grindel DFB-elnök arról állapodott meg a szakemberrel – aki 2006 óta irányítja a csapatot –, hogy néhány nap múlva ülnek le beszélni egymással a folytatásról. A kiesésért a felelősséget magára vállaló Löw még nem nyilatkozott a maradását vagy távozását illetően. Az érintettek a jövő héten ülnek le tárgyalni, s azután hirdetik ki a végső döntést.

A Nationalelf három ponttal utolsó lett csoportjában, és története során először már a csoportkör után búcsúzott a vb-től.