Bankrablás történt Kolozsváron, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Krónika 2018. június 18., 18:48

Álarcos személy rabolt pénzt egy pénzintézet kolozsvári kirendeltségében hétfőn délután, megfenyegetve a bank személyzetét – tájékoztatott a Kolozs megyei rendőrség.

A rendőrség közleménye szerint 15 óra körül értesítették a hatóságokat, hogy egy bank kolozsvári fiókjába egy álarcot viselő személy hatolt be, megfenyegette a személyzetet, elvett egy bizonyos pénzösszeget és elfutott a helyszínről. „Az eset során senki sem sérült meg. Az incidenst követően több rendőrségi egység is a tettes keresésére indult” – írta a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrség vizsgálja az incidens körülményeit, és azt is, hogy mennyi pénzt sikerült rabolnia az elkövetőnek.

Meg nem erősített hírek szerint az elkövető sállal takarta el az arcát, és késsel fenyegette meg a Transilvania Bank kirendeltségének alkalmazottait. A férfi állítólag húszezer lejjel távozott a bankból. A rendőrök arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben információik vannak az esettel vagy az elkövetővel kapcsolatban, hívják az 112-es egységes hívószámot. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető egy 25-30 év közötti, 1,8-1,85 méter magas, sportos testalkatú férfi, rövid őszes haja van, enyhén kreol bőre, fekete szabadidős felsőt és fekete farmert viselt.