Megnyitotta kapuit a gyalui kastélykert: elkezdődött a 3. Várkert Fesztivál

Bede Laura 2018. június 16., 14:47

Az esős időjárás ellenére fergeteges koncert nyitotta meg péntek este a 3. Várkert Fesztivált. A gyalui kastélykertben felállított Rákóczi-színpadon a Budapest Bár szórakoztatta a kis, de annál lelkesebb közönséget.

Fotó: Várkert Fesztivál

A magyarországi zenekar filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat adott elő mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében. A Kolozs megyei várkastély hatalmas parkját átjárta többek között a Stux, maga vérbeli párizsi lett, Szívemben bomba van, Szilvafácska, Húszezer éjszakás kaland, A muzsikusnak dalból van a lelke.

Az egyre jobb hangulatban levő fesztiválozók közösen énekelték a lassúbb számokat, de a pörgősebb daloknál a tánctól sem riadtak vissza.

A visszatapsolás, majd a ráadás dalok után a jelenlevők eldönthették, hogy a Méhes György-gyermeksátorban tartott csángó táncházban, vagy a Római teraszon, minden idők legnagyobb magyar és nemzetközi slágerire buliznak tovább. A tapasztalatok alapján mindkét helyszín felhőtlen szórakozást nyújtott és közösségi találkozási helyként szolgált. Ez egyébként a fesztivál teljes területére érvényes, hiszen számos ismerős, barát koccintott kézműves sörével vagy magyar borával a középkori vár parkjában, amelynek hangulatát az esti megvilágítás családiassá, otthonossá tette.

Fotó: Várkert Fesztivál

A fesztivál szervezői, a Kincses Kolozsvár Egyesület és a Traditio Transylvanica szombaton és vasárnap is számos eseménnyel várják az érdeklődőket: gyermekfoglalkozások, tematikus és irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók, sporttevékenységek, koncertek színesítik a rendezvény programkínálatát.

A Kolozsvártól 17 kilométerre levő Gyaluba való kijutást különbuszok segítik, a fesztiválra ajánlott esőkabátot, gumicsizmát és jókedvet vinni.

{K1}