Elhúzódik a nyomozás a facebookozó sofőr okozta ceglédberceli balesetben

Bede Laura 2018. június 08., 15:18

Több szakértő bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálják a magyar hatóságok a ceglédberceli közúti baleset körülményeit. András Tamás rendőrségi szóvivő a nyomozás folyamatáról, a vizsgálat tárgyáról számolt be a Krónikának.

Fotó: Police.hu

Egyelőre nem erősítik meg a magyar hatóságok a ceglédberceli közúti balesetben vétkes sofőr hozzátartozóinak vádjait, miszerint a kilenc halálos áldozatot követelő tragédiát a nem megfelelő útviszonyok, illetve a vétlen sofőr C kategóriás jogosítványának állítólagos hiánya okozhatta.

Rengeteg találgatás megjelent a sajtóban, számos feltételezés, ezeket a rendőrség nyilvánvalóan nem kommentálhatja. A vizsgálatnak minden körülményre ki kell terjednie, ami a baleset bekövetkezésében közrejátszhatott.

A nyomozás közben nem szabad kijelenteni, hogy egy adott dolog okozhatta a tragédiát, például az út minősége vagy az útterelések” – mondta el a Krónika megkeresésére András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

{K3}

Hozzátette, az eljárás végén lesz egy konklúzió, hogy a rendőrség nyomozása szerint mi okozhatta a balesetet, de amíg a vizsgálat nem zárul le, addig a sajtóértesüléseket, találgatásokat nem szabad szakmailag kommentálni.

Mint arról beszámoltunk, május 22-én a magyarországi Ceglédbercel közelében egy Maros megyei mikrobusz homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton. A frontális ütközésben a kisbusz valamennyi utasa, kilenc román állampolgár vesztette életét, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A média híradásai szerint a kisbusz sofőrje „élőben” közvetített telefonjáról az egyik közösségi portálon, amikor a baleset történt. A lapok feltételezik, hogy a közvetítéséhez fűzött kommentár olvasása vonta el a figyelmét a szembejövő teherautóról.

{K1}

Ugyanakkor a vétkes sofőr – aki egyébként nem rendelkezett a személyszállításhoz szükséges engedéllyel – hozzátartozói azt állítják, a másik sofőrnek nem volt tehergépkocsi-vezetéshez szükséges (C kategóriájú) jogosítványa. András Tamás ezt a feltételezést sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja.

Az elhunytak oldaláról vizsgáljuk a személyi körülményeket, a sofőr szempontjából azt, hogy volt-e vezetői engedélye, továbbá a jármű műszaki állapotát, valamint okmányait. Ugyanígy a másik oldalt is megnézzük,

a teherautó vezetőjének a személyi körülményeit, engedélyeit, valamint a tehergépkocsi műszaki állapotát, okmányainak érvényességét. Ez mind a vizsgálat tárgya, de mivel ez folyamatban levő nyomozás, tényszerűen nem mondhatok tájékoztatást ezekről az eredményekről” – fogalmazott a rendőrségi szóvivő.

{K2}

Kifejtette, bár a nyomozás és a vélemények beszerzése folyamatban van, ez várhatóan elhúzódó ügy lesz, tekintve a baleset súlyosságát, a hatóságoknak több szakértőt kell bevonniuk, illetve a vizsgálatok komplexebbek lesznek. Az üggyel kapcsolatban még elmondta, hogy nem került sor gyanúsított kihallgatására, mivel a balesetet büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség, és ilyenkor nincs feltétlenül szükség arra, hogy konkrét személy ellen irányuljon.