Macron francia állampolgárságot ad a gyereket mentő mali bevándorlónak

Krónika 2018. május 28., 13:58

Francia állampolgárságot kap és önkéntes tűzoltó lesz az a mali férfi, Mamoudou Gassama, aki két nappal ezelőtt megmentett egy balkonról lógó gyereket Párizsban – jelentette be hétfőn Emmanuel Macron köztársasági elnök.
 

Macron elnök gratulált a Maliból érkezett fiatalembernek a hősies viselkedésért Fotó: Twitter

Az államfő a Facebook-oldalára feltett videón, amely a gyerekmentővel tartott találkozót mutatta, közölte, hogy minden hivatalos papírmunkát elvégeznek. A férfi szombaton Párizsban vette észre, hogy egy ház balkonján egy gyerek csimpaszkodik.

Az épület külső falán mászott fel a negyedik emeletre, és megmentette a lezuhanástól a négyéves kisfiút.

Afrancia sajtó hősként ünnepli a 22 éves, Maliból érkezett, papírok nélküli bevándorlót, a közösségi oldalakra felkerült videót azóta több mint 3 millióan látták. Gassamának gratulált Anne Hidalgo párizsi polgármester is, aki telefonon beszélt vele, hétfőn pedig Emmanuel Macron francia elnök fogadta az államfői rezidencián, az Elysée-palotában. Gassama elmesélte Macronnak is, hogy mi történt szombat este, és hogy gondolkodás nélkül cselekedett, hogy megmentse a kisgyereket, aki egyébként elmondása szerint megsérült a lábán, és nagyon sírt. Macron gratulált is Gassamának: „Bravo” – mondta az elnök. Macron azt is bejelentette, hogy a párizsi tűzoltók készek befogadni a férfit a soraik közé, valamint azt is javasolta a fiatalembernek, hogy folyamodjon állampolgárságért.