Oldatlan feszültség a Kolozsvári CFR és az FCSB fegyelmi csörtéjében

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. május 23., 17:21

Kihirdetésre vár a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottságának ítélete az egymást bepanaszoló Kolozsvári CFR és az FCSB csapatainak ügyében.

A CFR Omrani szerződéshosszabbítása miatt is a fegyelmi testület célkeresztjébe került Fotó: cfr1907.ro

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) honlapján közöltek alapján ugyanis a testület szerdán – többszöri halasztás után – megvitatta a két beadványt, de a döntést csak a későbbiekben jelentik be. Hogy pontosan mikor, azt nem közölték, de a Gazeta Sporturilor napilap péntekre várja a Liga 1-es élcsapatok sorsát befolyásoló határozatot.

A kolozsváriak korábban a bukarestiek finanszírozója, George Becali nyilatkozata miatt emelt panaszt, míg a fővárosiak a fellegváraikat edző Dan Petrescu kijelentése okán „vágott vissza”.

Mindketten pontlevonással járó büntetést kértek, márpedig az élvonalbeli bajnokság felsőházi rájátszásának hétvégi zárófordulójában a CFR – egy ponttal az FCSB előtt végezve – megnyerte a 2017–2018-as szezont.

{K1}

A kolozsvári csapat története negyedik országos bajnoki címét ünnepli; az örökranglistán ezzel beérte a Craiovai Universitateát és a Ripensiát. Az LPF szerdai kimutatása azt is kiemelte, hogy

amióta rájátszást rendeznek a Liga 1-ben, még egyetlen csapatnak sem sikerült veretlenül teljesítenie a playoffot, de arra sem volt korábban példa, hogy valamely csapat 59 ponttal nyerje meg az alapszakaszt.

Arról már beszámoltunk, hogy a fellegváriaknak kiváló védelme volt az idényben: 22 mérkőzésen gólt sem kaptak, márpedig ennél többször csak a Steauának maradt érintetlen a hálója az 1987–1988-as szezonban. A CFR kiváló idényéhez társul még egy hat fordulón át tartó győzelmi sorozat és egy 14 meccses veretlenségi széria.

Amennyiben az FRF bizottságának döntése felülírja majd a pályán elért eredményeket, úgy minden bizonnyal fellebbezésre kell számítani, ám ezzel párhuzamosan még

Omrani szerződésének ügyét is tárgyalják a szövetségnél, mivel a sajtóban megjelent iratok szerint a CFR 24 éves francia támadója nem saját maga írta alá szerződése meghosszabbítását.

Az első, 2016-ban megkötött szerződés idén nyáron jár le, és abban 200 ezer euró a játékos kivásárlási ára, de a fellegváriak korábban már bejelentették a megállapodás meghosszabbítását, 2 millió eurós kivásárlási árral. Ez utóbbi hitelességét vitatják most, de a kolozsváriak menedzsere, Bogdan Mara szerint az FCSB által csábított légiós az LPF előtt is megerősítette a szignó hitelességét, ők pedig

pert indítanak majd mind a grafológiai szakvéleményező, mind pedig a futballista ügynöke ellen. 

Ezalatt a Liga 1 alsóházának rájátszásában a 12. fordulót rendezték, amelyben elsőként a Bukaresti Juventus–Chiajnai Concordia meccset játszották le 3-1-es vendéggyőzelemmel. Szerdán este Dinamo–Volunitari (20.45), csütörtökön pedig Medgyesi Gaz Metan–Sepsi OSK (18.30) és Botoșani–Temesvári ACS Poli (21) összecsapás lesz.