Pénzbüntetés a Sepsi OSK-nak és a Dinamónak a magyarzászló-lopással és könnygázzal „tarkított” meccs miatt

Páva Adorján 2018. május 16., 17:27

A Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szerdán a szervező Sepsi OSK-ra 10 ezer, a Bukaresti Dinamóra pedig 15 ezer lejes pénzbírságot szabott ki a két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzésén tapasztalt szurkolói rendbontások miatt.

Fotó: Pál Árpád

Mint ismeretes, a háromszékiek 2-0-s sikerével végződő találkozón egy vendégdrukker ellopott egy magyar zászlót a hazaiak táborából, majd beszaladt vele a játéktérre. Ezt követően a bukaresti ultrák átszakították a kerítést, a rendfenntartóknak könnygázt kellett bevetniük.

A fegyelmi bizottság ugyanakkor újfent elhalasztotta egy héttel a Kolozsvári CFR és az FCSB egymás ellen benyújtott panaszainak tárgyalását, így ez ügyekben csak a vasárnapi bajnokavatás után születik ítélet.

Csinta Samu, a sepsiszentgyörgyi csapat klubigazgatója szerdán az MTI-nek elmondta, a rendező csapat felelősségét kizárni nem lehet, ezért nem fellebbeznek a döntés ellen. Hozzátette: az incidens után azonnal felmondták a szerződést a hazai mérkőzéseiket korábban biztosító őrző-védő céggel, és egy másikkal szerződtek.

A klubigazgató megjegyezte: nyilvánvaló provokáció történt, mellyel a bukaresti szurkolók azt a látszatot próbálták kelteni, hogy a sepsiszentgyörgyiek okozták a rendbontást.

Azóta megállapították, hogy a zászlót letépő néző az első félidőben a bukarestiek szektorában volt, aztán a második játékrészre egy kerítést átugorva került a hazaiak közé.