Dragnea szerint Johannis szabotálja a kormányt, Dăncilă fenyegetve érzi magát

Krónika 2018. május 14., 16:54

Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn is heves támadást intézett Klaus Johannis államfő ellen, aki szerinte szabotálja a Viorica Dăncilă vezette kormány tevékenységét.

Viorica Dăncilă és Liviu Dragnea szerint az államfő aláássa a kormány tekintélyét Fotó: PSD

Vasárnap esti kirohanásához hasonlóan Dragnea alakulata vezetőségének hétfői ülését követően is élesen bírálta az államfőt.

{K1}

A képviselőház elnöki tisztségét betöltő politikus kijelentette, Johannis kampányt indított a kormány és a miniszterelnök ellen, megjegyezve: az elnök a kormány minden olyan kezdeményezését „szabotálja", amely nem tetszik neki, ezzel pedig „aláássa" Romániát.

Dragnea szerint Johannis maffiózó stílusban fenyegette meg a miniszterelnököt, amikor szombaton a lemondására vonatkozó követelés kapcsán megjegyezte: Dăncilă jobban járna, ha azt tenné, amit mondanak neki.

„Johannis elnök szerintünk maffiózó stílusban fenyegette meg a miniszterelnököt, amikor azt mondta, jobban járna, ha azt tenné, amit mondanak neki. Ilyen kifejezéseket és fenyegetéseket csak a filmekben láttam” – nyilatkozta Dragnea a PSD országos állandó bizottságának ülése végén.

Ezzel egy időben Viorica Dăncilă miniszterelnök úgy foglalt állást, hogy Klaus Johannis államfő megfenyegette őt legutóbbi nyilatkozataiban. „Hallgassák meg önök is az elnök nyilatkozatait, és meglátják, hogy fenyegetésként hangzanak” – nyilatkozta a PSD-ülést követően a kormányfő. Arra az újságírói kérdésre, hogy tart-e egy esetleges büntetőpanasztól, amelyet – Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szerint – ellene készülnének benyújtani, a kormányfő úgy válaszolt: „ha már fenyegetésekhez folyamodik az államfő, bármi lehetséges".

Viorica Dăncilă ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy erre nem kerül sor. „Mégis, olyan államban élünk, amelyben a demokráciának is helyet kell kapnia” – tette hozzá a miniszterelnök.