Női EHF-kupa: fordított és elhódította a trófeát a Craiova

Krónika 2018. május 11., 22:12

A SCM Craiova 30-25-re legyőzte a vendég norvég Vipers Kristiansand csapatát pénteken, és ezzel összesítésben 52-51-gyel megnyerte a női kézilabda EHF Kupa döntőjét.

A döntő első párharcát a norvég együttes nyerte 26-22-re, de az olténiai csapatnak hazai pályán sikerült fordítania a rengeteg izgalmat tartogató visszavágón.

A házigazda hétgólos előnnyel vonult a szünetre, sőt előnyét sikerült hízlalnia is, a második félidőben elhúzott 24-15-re. A norvégok a végén feljöttek öt gólra, és a maguk javára fordíthatták volna az összecsapást. A Craiova többek között annak köszönhette győzelmét, hogy kapusának, Julija Dumanskának néhány másodperccel a mérkőzés vége előtt kétszer is bravúrosan sikerült védenie.

Bogdan Burcea, a craiovai együttes edzője rámutatott: ezek a napok nem csak számukra jelentenek sporttörténeti eseményt, hanem a teljes romániai kézilabdázásnak fontos, hiszen az EHF-kupa mellett a bukaresti CSM BL-négyes döntőt játszik, hétfőn 19 órától pedig a Tordai Potaissa fogadja Kolozsváron az Athéni AEK-ot a férfiak Challenge-kupa-döntőjében.

Női EHF Kupa, döntő, visszavágó: 
SCM Craiova (román)-Vipers Kristiansand (norvég) 30-25 (19-12)
A párharcot a Craiova nyerte 52-51-es összesítéssel.