A Gyűrűk Urát és a kilencvenes éveket megidéző diáknapok Vásárhelyen és Kolozsváron

Bede Laura 2018. április 30., 17:06

Hagyományszerűen május elején több erdélyi városban nyújtanak találkozási, megmérettetési és szórakozási lehetőséget az egyetemistáknak.

Fotó: Marosvásárhelyi Diáknapok

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) 21. alkalommal, május 2–5. között szervezi meg a diáknapokat. „A marosvásárhelyi diáknapok mára több lett mint egyetemistákat megszólító játékos megmérettetés, igazi fesztivállá nőtte ki magát. Idén ismét azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy az eddigieknél is színesebb, mozgalmasabb és emlékezetesebb programot állítsunk össze” – jelentették ki a szervezők. Kifejtették,

az idei – A Gyűrűk Ura-tematikájú – kiadás alapjaiban a hagyományaihoz igazodik: napközben mintegy 1500 egyetemistát megmozgató sport-, ügyességi, logikai- és csapatjátékok várják a résztvevő csapatokat.

Esténként a fesztivál kapui megnyílnak minden szórakozni vágyó számára. Az érdeklődők olyan népszerű magyarországi zenekarokat hallhatnak élőben játszani, mint az Irie Maffia, a Punnany Massif, a Halott Pénz. Az erdélyi zenekarok közül fellép a Vizi & Band, a FUNKorporation, a No Sugar, az Ego Sum, valamint a 4S STREET. A koncertek befejeztével sem ér véget az este: DJ Budai, DJ Shiver, DJ Rosso Bruno, DJ Thomas Pcz és DJ Andrei Chelbezan biztosítják majd a fergeteges hangulatot a gokartpályán. A bérletek elérhetőek az MMDSZ- és a msHÖK- irodákban.

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség 25. alkalommal szervezi meg a diáknapokat, amely a back to basics, vagyis vissza az alapokhoz tematika köré épül.

A május 9–13. között Kolozsváron szervezendő esemény célja „kicsit kilépni a 21. század modern technológiájából, és gondolatban visszatérni a kilencvenes évekbe, mikor még a Dacia volt az akkori világ Teslája, és a pixelek jelentették a legvagányabb filtert, valamint a What is Love volt a legnagyobb sláger.

Fotó: KMDSZ

Ezt a hangulatot próbálja visszaadni a diáknapok a két kreált Daciában utazó figurával, akik ’93 óta utaznak felénk, bemutatva az elmúlt éveket, hogy lassan megérkezzenek 2018-ba a diáknapokra” – olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A KMDSZ-diáknapok ideje alatt közel kétezer egyetemista gyűl össze a Törökvágásban, de Kolozsvár minden apró pontján találkozhatnak velük a lakosok. A 137 fős szervezőcsapat (SzervezTeam) kulturális programokkal, sporteseményekkel, felvonulással, bulikkal várja az egyetemistákat.

A Törökvágásban felállított sátorban fellép a Halott Pénz, Irie Maffia, DJ SHIVER, DJ Gyóntatófülke és Tőtöttcigi, Nick Havsen, DJ Poligot, PDBR, DJ Mini és DJ NRB, Pici és Johnny, illetve Thomas és Andriss. Ezekre a bulikra bérletet válthatnak azok az érdeklődők is, akik nem diáknapoznak. A KMDSZ-irodában A-kártyával 79 lejért, nélküle 89 lejért vásárolható meg a bérlet, a napijegy pedig 25 lejbe kerül.