Határon túl ünnepelhetik a nemzeti összetartozás napját a Kárpát-medencei magyar diákok

MTI 2018. április 26., 11:24

Idén is utazási pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a június 4-i nemzeti összetartozás napjához kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar közösségéhez látogassanak.

Fotó: Darvas Gyöngyi

A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen június 4-éhez kapcsolódóan.

Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében,

amelyhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban résztvevő diákok számától függően - 200 ezer forint utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében. A pályázatokat május 16-ig nyújthatják be az iskolák.

A múlt évben 375 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja kapcsolódott be a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programjaiba,

míg idén már közel 7 ezren utazhattak. További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található: www.rakocziszovetseg.org