Elsüllyesztett olaszok: megvédte címét a Ferencváros a férfi vízilabda Eurokupában

Krónika 2018. április 18., 21:12

Megvédte címét a férfi vízilabda Eurokupában a Ferencváros, miután a finálé szerda este, Veronában rendezett második mérkőzésén három góllal legyőzte az olasz Banco BPM SM Busto együttesét.

Varga Dénesék tavaly a Nagyváradot, idén pedig az olaszokat győzték le a második számú európai kupa döntőjében

A döntő első, Budapesten rendezett összecsapásán Varga Zsolt magyar és szerb olimpiai és világbajnok pólósokkal tűzdelt gárdája egy góllal, 9-8 arányban múlta felül az olasz csapatot. Az idegenbeli visszavágón a zöld-fehérek 8-5-re diadalmaskodtak, így kettős győzelemmel hódították el újra a trófeát.

A magyar csapat a találkozó elején Szirányi Balázs, a két balkezes, Vámos Márton és Madaras Norbert, valamint Varga Dénes jóvoltából négy góllal elhúzott. Noha az olaszok a harmadik negyedre egyenlítettek, az FTC végül a zárófelvonásban a maga javára döntötte el a találkozót.

A zöld-fehérek harmadik és negyedik negyedbeli jó játékához az is kellett, hogy az elmúlt időszakban a felnőtt válogatottban is villogó Jansik Szilárd kétszer is betalált, egyszer szélről, egyszer pedig átlövésből. 

A Ferencváros százszázalékos mérleggel zárta a második számú európai kupasorozatot.

Férfi Eurokupa, döntő, visszavágó:
Banco BPM SM Busto (olasz) - FTC-PQSWaterpolo 5-8 (1-4, 2-0, 1-1, 1-3)
----------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Petkovic 2, Gallo, Mirarchi, Baraldi, illetve Jansik Sz., Varga Dé. 2-2, Szirányi, Vámos, Madaras, Nikic 1-1
A párharcot kettős győzelemmel nyerte a Ferencváros.