A Barcelona focilegendáival csábít Kolozsvárra az első romániai sportfesztivál

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. április 16., 17:10

A romániai labdarúgás aranygenerációjának tekintett időszak sztárjai és a Barcelona legendái lépnek pályára Kolozsváron június 16-án, az első ízben megrendezendő sportfesztivál alkalmával – közölték az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.

Fotó: Facebook/Emil Boc

„A mérkőzés egy jelentős pillanat lesz a hazai labdarúgó-rajongók számára" – vélekedett a gálameccsen kulcsszerepet játszó Gică Popescu, aki ex-barcásként az első félidőt a katalán együttes keretében, a másodikat pedig hazai színekben játssza majd le. „Az 1994-ben játszó aranygeneráció tagjai közül senki sem fog hiányozni. Jelen lesz többek között Gică Hagi és Ioan Ovidiu Sabău, de játszani fog Chivu, Marica és Adrian Ilie is.

A Barcelonától pályára léphet Sztojcskov, a de Boer fivérek, illetve Mendieta vagy Puyol”

– részletezte.

Mirel Alexa főszervező szerint a fesztivál egy újszerű elképzelés, amely bárkinek lehetőséget kínál arra, hogy kipróbálja a sportolást. A június 14–17-én, több helyszínen – a Horia Demian Sportcsarnokban, testnevelési egyetemen és az egyetemi sportparkban, az új sportcsarnokban és a Kolozsvár Arénában, valamint a Simion Bărnuțiu parkban – zajló eseményen

legalább húsz sportág képviselteti majd magát, és több magas színvonalú bemutatómeccset is terveznek.

„Kolozsvár a sport feltétel nélküli támogatója. Az volt és az is marad. Miénk idén a sport európai városa titulus, ezen legendás mérkőzés révén pedig felkerülünk a sport világtérképére” – fogalmazott Emil Boc, Kolozsvár polgármestere a sajtótájékoztatón.