Orbán Viktor: névre szólóan ismeri a kormány Soros embereit

MTI 2018. március 30., 12:40

A miniszterelnök arra kéri a választókat, ne csak a jelenre, hanem a jövőre is gondoljanak április 8-án, mert nemcsak egyszerűen egy kormányról és egy parlamentről fognak dönteni, hanem jövőt is választ magának Magyarország.

Fotó: MTI

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban azt mondta: vagy nemzeti kormány lesz, és Magyarország magyar ország marad, vagy egy internacionalista kormány, amelyet alapvetően Soros György állít majd fel, és akkor Magyarország bevándorlóországgá válik. Hangsúlyozta: a kormánypártok az ország sorsa szempontjából a legfontosabb kérdésről beszélnek, a bevándorlásról, mert hiába fejlődik az ország, a bevándorlás felemésztené ennek hasznait.

Az ellenzéki pártok kampányában azonban ennek se híre, se hamva, nem beszélnek a jövő legfontosabb kérdéséről” – mondta a miniszterelnök, aki szerint ennek az az oka, hogy „nemzetközi cenzúra alatt állnak”.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egymás után látnak napvilágot olyan hangfelvételek, amelyeken maguk „a Soros-hadsereg tisztjei” beszélnek működésükről. A mechanizmus lényege – mondta –, hogy a Soros György pénzéből beszervezett aktivistákat civil szervezetekbe tömörítik, majd ezek hivatalosan is fellépnek a „Soros György birodalmának eszmerendszeréhez” tartozó célokért, amelyek közül most a legfontosabb a bevándorlás, a nemzetekre és keresztény életelvekre épülő keresztény Európa megszüntetése. „Ezek az NGO-k azután megtámadják a bevándorlásellenes kormányokat, amelyekre Brüsszelből is nyomást gyakorolnak, majd a választások befolyásolásával el akarják érni, hogy bevándorlás- és Soros-párti képviselők kerüljenek a parlamentekbe, végül pedig a kormányokba is beépülnek, és átalakítják a kiszemelt országokat” – fejtette ki, hozzáfűzve, hogy az üzleti haszon pedig Soros Györgyékhez kerül.

Közölte: Magyarországon körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt, és egy bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kabinetet hozzanak létre. „Pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében” – jelezte, hozzátéve, hogy ezért is terjesztették elő a „Stop Soros” törvénycsomagot. A miniszterelnök kifejtette továbbá: a brüsszeli bürokraták júniusban akarnak döntést hozni az új bevándorlási rendszerről, a bolgár EU-elnökség által a témában készített tervezeteket azonban Magyarország elhibázottaknak tartja, mert a bevándorlószétosztásra helyezik a hangsúlyt a határvédelem helyett. Azt mondta, ha Magyarország elfogadná ezt a javaslatot, több mint 10 ezer bevándorlót kellene azonnal befogadnia, és „9 millió forint koponyánkénti pénzösszeget is biztosítani kellene” az ellátásukra. Hangsúlyozta: a júniusi EU-csúcson olyan miniszterelnöknek kell képviselnie Magyarországot, aki meg tudja védeni ettől a tervezettől az országot.

Nagypéntek alkalmából a kormányfő úgy fogalmazott: a keresztény Európa kulturális értelemben olyasmi, mint a levegő, „természetes módon vesz bennünket körül, ezt nevezzük otthonosságnak, ezért érezzük magunkat otthon a keresztény Európában és a keresztény Magyarországon”. Ezért is van az – folytatta –, hogy a keresztény Európa kérdése politikai kérdéssé vált, arról folyik a vita, hogy „az általunk szeretett életmódot” sikerül-e megőrizni, vagy azt külső hatásra megváltoztatják.
Véleménye szerint azonban Nyugat-Európában a fiataloknak egy olyan életre kell felkészülniük, amelynek során még látni fogják, amikor elveszítik a keresztény Európát, és a saját világukban kisebbségbe kerülnek. „Ez a veszély mindenkinek ott lebeg a feje felett, az a kérdés, milyen választ adnak erre a különböző európai népek: vannak országok, amelyek a nyitott társadalommal reagálnak, és vannak - ilyen a közép-európaiak többsége -, amelyek meg akarják védeni a mostani életüket” – fejtette ki Orbán Viktor.