Dragnea: nem lehet tovább játszadozni a decentralizációval

Hírösszefoglaló 2018. március 30., 09:05

A decentralizáció a Szociáldemokrata Párt (PSD) választási programjának fontos része, és a minisztereknek kötelező feladat ez irányban dolgozni – jelentette ki csütörtökön Focşani-ban Liviu Dragnea, a PSD elnöke.

Liviu Dragnea (archív) Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

'A minisztereknek tudomásul kell venniük, hogy amikor elfogadták kinevezésüket, felvállaltak egy kormányprogramot is, amelyben főhelyen szerepel a decentralizáció. Márpedig én azt nem fogom innentől kezdve elfogadni, hogy a minisztérium tisztségviselői mindenféle anyagokat tegyenek eléjük, amiben azt magyarázzák, hogy miért nem lehet ezt megcsinálni. Két nagyon egyszerű eset létezik:

vagy vállalják a kormányprogramot, és akkor mindenki a saját területén véghezviszi a decentralizációt, vagy nem vállalja, akkor viszont nincs tovább helye a kormányban.

(...) Én meg vagyok győződve arról, hogy minden miniszter megértette, hogy nem lehet tovább játszadozni a decentralizációval” – nyilatkozta az Agerpres szerint Dragnea.

A nagyobbik kormánypárt vezetője csütörtök este egy több mint háromórás vitán vett részt ebben a témában a Victoria palotában Viorica Dăncilával és kabinetje néhány miniszterével.

Jelen voltak többek között Paul Stănescu és Graţiela Gavrilescu kormányfőhelyettesek, valamint Olguţa Vasilescu, Carmen Dan, Eugen Teodorovici, Valentin Popa, George Ivaşcu, Petre Daea és Ioana Bran miniszterek.