Nagy-Debreczeni Hajnalt delegálta az RMDSZ a TVR igazgatótanácsába

Krónika 2018. március 29., 15:01

Megalakult a TVR új igazgatótanácsa: a parlament két kamarája együttes ülésén jóváhagyta szerdán Doina Gradea kinevezését a Román Televíziótársaság elnök-vezérigazgatói székébe.

Fotó: Barabás Ákos

Az ülésen jóváhagyták az új igazgatótanácsot, amely Gradeát jelölte a tisztségre – írta az Agerpres. Az RMDSZ Nagy-Debreczeni Hajnalt jelölte az igazgatótanácsba, helyettese Rostás-Péter István. A Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjei: Doina Gradea, Sorin Ilieşiu, Smaranda Shalit Vornicu és Bogdan Ghiţulescu.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Cristian Vasile Petcut és Liviu Brătescut jelölte, Cristina Ancuţa Pocorát és Radu Carpot helyettesként. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Dorin Dan Lazeát jelölte, Bogdan Victor Ghiu helyettes. A nemzeti kisebbségek csoportja részéről Cornea Raico kerül a tanácsba, Ghiţă Andreea Julika helyettes.

A Román Televíziótársaság alkalmazottai részéről két képviselő kerül az igazgatótanácsba, Monica Ghiurco és Sebesi Karen Attila újságíró.

Nagy-Debreczeni Hajnal televíziós újságíróról, aki korábban Kelemen Hunor sajtósa volt, 2015-ben kiderült: évekig javadalmazásban részesült a Kolozsvári Rádió alkalmazottjaként, évente közel 44 ezer lejt keresett ott, holott érdemi munkát nem végzett. A botrány kirobbanását követően Nagy-Debreczeni Hajnal kitartott amellett, hogy a két tisztség nem összeférhetetlen egymással, majd 2015 áprilisában lemondott a rádiónál 2010 augusztusától betöltött munkahelyéről, ahová a közszolgálati televíziótól való áthelyezése útján került. Nagy-Debreczeni Hajnal férjével – aki korábban Kelemen Hunor kabinetfőnöke volt – RMDSZ-alapítványi segítséggel nyitott éttermet Kolozsvár belvárosában.