Külföldi közönségkedvencek a kolozsvári Untold fesztiválon

Krónika 2018. március 28., 08:22

Első alkalommal lép fel a kolozsvári Untold fesztivál nagyszínpadán a The Chainsmokers. A Grammy-díjas amerikai lemezlovas duót Alex Pall és Andrew Taggart alkotja, akik a – jelenleg több mint kétmilliárdos nézettségű – Closer című dallal váltak ismertté.

Fotó: Untold

A brit Coldplay zenekarral közösen előadott Something just like this című daluk már a megjelenés napján világrekordot döntött: több mint kilenc millióan hallgatták meg – olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szintén először látogat a kincses városba Jason Derulo amerikai pop, R&B és dance énekes, dalszövegíró,

aki 17 éves kora óta tevékenykedik a zeneiparban, de csak 2009-ben adta ki az első kislemezét, a Whatcha Sayt, amely meghozta neki a világsikert. Azóta több mint 30 millió kislemezt adott el világszerte, olyan dalokat beleértve, mint a Talk Dirty, The Other Side, Ridin' Solo, In My Head, vagy a Wiggle. Legutóbbi albuma 2016-ban jelent meg Platinium Hits címmel. A nagyszínpadon mutatkozik be továbbá KSHMR angol DJ és Danny Avila spanyol lemezlovas.

Az augusztus 2–5. között szervezett elektronikus zenei rendezvény visszatérő fellépői között szerepel a holland Tiësto, a világ egyik vezető lemezlovasa, Don Diablo, Tujamo és Fedde Le Grand.

A szervezők korábban már bejelentették, hogy a nagyszínpadon fellép Kygo, Diplo, Alesso, The Prodigy. A Galaxy színpadon Solomun, Nina Kraviz és Loco Dice lép fel, az Alchemy színpadra pedig hazai és külföldi fellépőket várnak: Andy C, Dub FX, Flux Pavilion, Modestep, Noisia DJ set, Pendulum DJ set és Wilkinson DJ set.

Az új neveken kívül a régi, nagy népszerűségnek örvendő fellépőket is ismertették: Armin Van Buuren, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike és Steve Aoki. A szervezők azt is bejelentették, hogy eddig 35 ezer rajongó vásárolt négynapos fesztiválbérletet, amely jelenleg 549 lejbe (plusz illetékek) kerül.