Több mint 10 millió forintnyi adomány gyűlt össze Mága Zoltán erdélyi jótékonysági koncertsorozatán

MTI 2018. március 27., 13:16

Nagyváradon fejezte be hétfőn erdélyi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán hegedűművész.

Mága Zoltán az összefogás és a szeretet erejét hirdette nagyváradi koncertjén is Fotó: Borza Melinda & Borza Paul

A világhírű előadóművész a nyolcnapos koncertsorozat utolsó előadása előtt a magyar közmédiának elmondta,

a koncertekre több mint 15 ezren látogattak el, és több mint 10 millió forint (mintegy 150 ezer lej) adományt sikerült gyűjteni.

Kijelentette: a magyar nemzet történetében mindig is az együttműködés időszakai voltak sikeresek, és az idei év a jótékonyság és az összefogás jegyében zajlik Magyarországon.

Mindenkit arra biztatnék, próbálja ki, milyen csodálatos érzés kezet nyújtani embertársának. Hiszen soha nem tudhatjuk, mikor szorulunk mi magunk is segítségre.

S akkor Isten küldeni fog olyan embereket, akik bennünket támogatnak a nehéz időkben. Köszönet illeti a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy támogatásukkal eljuthattunk Erdélybe, hirdetni az összefogás és a szeretet erejét” – jelentette ki a művész.

Az erdélyi koncertsorozatot az RMDSZ nőszervezete szervezte. Biró Rozália szenátor, a nőszervezet elnöke a közmédiának adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a templomi előadássorozat egyfajta előkészület volt a húsvétra, és hitben is megerősítette azokat, akik meghallgatták valamelyik előadást, és egy nemes célra adakoztak. A célt valamennyi helyszínen a helyi nőszervezet határozta meg.

Marosvásárhelyen a Szent Erzsébet társulás gondozottjai, Csíkszeredában az Áradat Egyesület lelkisegély-szolgálata, Sepsiszentgyörgyön a bántalmazott nőkkel foglalkozó Szentkereszty Stephanie Egyesület, Nagyenyeden a helyi kórház, Zilahon a szilágycsehi Down Sindroma Egyesület, Kolozsváron a Yuppi Tábormozgalom Egyesület, Szatmárnémetiben a Gyöngyszem Egyesület és a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet, Nagyváradon pedig a Diakónia Alapítvány és a Caritas Katolika részesült a támogatásban.