Székelyföldi beszélgetések Bodor Ádám íróval

Krónika 2018. március 27., 09:02

Három székelyföldi városban, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen is találkozik olvasóival Bodor Ádám Kossuth-díjas író a napokban.

Fotó: Gecse Noémi

A körút Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében kezdődik kedden 18 órától, szerdán 17 órakor a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban, csütörtökön 20 órakor pedig az udvarhelyi Mokka kávéházban találkozhatnak az íróval az érdeklődők.

A budapesti Szépírók Társasága, a Magvető kiadó, a G. Kulturális Egyesület, a Gondűző étterem és szálloda, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kájoni János Megyei Könyvtár, valamint a Hargita Megyei Tanács támogatásával létrejövő rendezvénysorozat címe A hetedik, a szerző beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író lesz.

Bodor Ádámtól mind élőszóban, mind írásban idegen bármiféle mellébeszélés, visszafogott emberi és szerzői alkata ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar.

Könyveiben – így például a legendás Sinistra körzetben, Az érsek látogatásában, a Verhovina madaraiban – a lehető legtömörebb kifejezésmódra szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek. Tartózkodó, puritán kifejezésmódja azonban irodalmunk egyik leggazdagabb, klasszikus értékű, maradandó szerzői világát építi fel. A szerző könyvei a rendezvények helyszínén kedvezményes áron megvásárolhatók.