Temesvár határában építhetik meg Nyugat-Románia első Ikea áruházát

Krónika 2018. március 26., 15:06

Míg korábban Brassó és Kolozsvár neve is felmerült, egyre biztosabbnak tűnik, hogy Temesváron épül fel Románia első, Bukaresten kívüli Ikea áruháza.

Fotó: Facebook/IKEA

Temesváron nyílhat meg Románia első, Bukaresten kívüli Ikea áruháza: a Mediafax hírügynökség értesülései szerint a város határában található telket már megvásárolták, és értesítették az illetékes újszentesi önkormányzatot, hogy egy körforgalmat is ki fognak alakítani a környéken.

Victor Malac, Újszentes polgármestere hétfőn közölte, az általa vezetett hivatal nemrég kiadta a területrendezési engedélyt a barkács- és bútoráruház megépítésére.

Mint részletezte, az Ikea a Cora mellett kíván építkezni. „Egy körforgalmat is akarnak az Aradi út és a Bukarest utca közötti kereszteződés környékén, ami Újszenteshez tartozik. A cél, hogy autóval könnyebben megközelíthető legyen az áruház. Úgy értettem, hogy az országút városi úttá minősül át, és akkor ki lehet majd alakítani a körforgalmat” – részletezte a polgármester.

Azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor kezdődhet el az építkezés, de

véleménye szerint legtöbb három éven belül állni fog az áruház.

„Korai lenne megmondani, hogy mikor kezdődnek el a munkálatok, de gyanítom, hogy legtöbb két-három éven belül végeznek. Úgy tudom, a telek hét hektár, de nem tudom, hogy pontosan mekkora telket vásároltak meg a volt tulajdonostól, Ion Țiriac cégétől” – fejtette ki Victor Malac.

Az Ikeának jelen pillanatban egy áruháza van Romániában, Bukarestben, a Băneasa kereskedelmi központban, ám tavaly ősszel elhelyezték az alapkövét egy második áruháznak, ami szintén Bukarestben, a Theodor Pallady sugárúton kap majd helyet. Várhatóan még idén nyáron megnyitják.