Gyurcsány: helyénvaló a Kolozsváron készített kampányvideó

Hírösszefoglaló 2018. március 26., 14:41

Gyurcsány Ferenc helyénvalónak tartja pártja vasárnap bemutatott, Kolozsváron forgatott kampányvideóját, amelyben kitakart arcú és eltorzított hangú határon túli magyarok beszélnek arról, hogy a Fideszre fognak szavazni.

Gyurcsány Ferenc szerint a témát többször is végigbeszélték, és jelenleg azt gondolják, hogy a felvétel helyénvaló (archív felvétel) Fotó: MTI

 A pártelnököt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kérdezték a témáról, ő pedig az MTI szerint azt felelte, hogy

hallja a reakciókat, ezért megfontolják, hogy a videóval átléptek-e valamilyen határt. Hozzátette, a témát többször is végigbeszélték, és jelenleg azt gondolják, hogy a felvétel helyénvaló.

Leszögezte, hogy a filmmel nem a határon túl élők magyarságát kérdőjelezik meg és nem is gyűlöletet akarnak kelteni. Azt mondta, a filmben azért takarják ki a résztvevők arcát és torzítják el a hangjukat, mert nem konkrét emberekkel akarnak vitatkozni, hanem egy jelenségre szeretnék felhívni a figyelmet.

Az ellenzéki pártvezető beszélt arról, hogy közel négyszázezer határon túli magyar állampolgár regisztrált a választásra.

A DK az egyetlen olyan magyar párt, amelyik elvi alapon elutasítja, hogy azok szavazhassanak, akik ennek nem viselik az összes következményét

– mondta, és kijelentette, úgy kell átalakítani a magyar választójogi rendszert, hogy csak azok voksolhassanak, akik életvitelszerűen Magyarországon élnek vagy itt éltek, és csak ideiglenes hagyták el az országot.

Amint arról beszámoltunk, újabb, ezúttal Kolozsvár főterén készített videóban uszít a határon túli magyarok szavazati joga ellen Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció.

{K1}