Kolozsvári nyugdíjasokkal riogatnak újabb kampányvideójukban Gyurcsányék

Krónika 2018. március 25., 20:32

Újabb, ezúttal Kolozsvár főterén készített videóban uszít a határon túli magyarok szavazati joga ellen Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK).

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A kolozsvári Főtéren, a Szent Mihály-templom és a Mátyás-szoborcsoport lábánál forgatott videóban a Demokratikus Koalíció kampánystábja a kincses város magyar lakosait kérdezi arról, hogy részt vesznek-e az április 8-i magyarországi választásokon, illetve kire ütik a pecsétet.

A zömében nyugdíjas interjúalanyok – kiknek arcát kitakarták, hangját eltorzították a videó készítői – mindannyian úgy válaszolnak, kettős állampolgárokként élnek szavazati jogukkal és a Fideszre voksolnak.

Indoklásként többen kifejtik, hogy Orbán Viktor pártja és kormánya minden eddiginél jobban támogatta az erdélyi magyarságot, így őket segítenék hozzá egy újabb mandátumhoz.

„Megkérdeztük a kolozsváriakat, hogy április 8-án elmennek-e szavazni. Az eredmény döbbenetes!” - értékeli az elhangzottakat a Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Demokratikus Koalíció. „Nézd meg a saját szemeddel! Április 8-án szavazz az egyetlen pártra, amely megszüntetné a határon túli kettős állampolgárok szavazati jogát; szavazz a Demokratikus Koalíció listájára, a 3-as számú listára!

Ne hagyd, hogy mások döntsenek helyetted!” - zárul a bejegyzés.

A videó készítői rámutatnak, a jelenséget akarják bemutatni, ezért a videóban szereplő emberek arcát kitakarták, hangjukat eltorzították, „mert nem célunk senkit kellemetlen helyzetbe hozni”.

Mint arról beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc pártja már több nyilatkozatban és kampányanyagban is a határon túli magyarok szavazati joga ellen uszított, egyhez közülük Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök nyilatkozatát használták, melyben a háromszéki politikus Orbán Viktor és kormánya támogatására buzdít.

{K1}