Tusnádfürdőn felszentelték a plébánia új épületét és letették a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét

MTI 2018. március 18., 18:44

Tusnádfürdőn a vasárnapi mise után felszentelték a helyi plébánia új épületét és letették a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét.

Fotó: Gecse Noémi

A helyi római katolikus egyházközség magyar állami támogatással vásárolt meg és alakított át plébániává egy korábbi banképületet. A Szent Anna tanulmányi házat pedig a lebontott régi plébániája helyén kívánja felépíteni.

Ünnepi köszöntőjében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára példaértékűnek tartotta, hogy a tusnádfürdőiek a Ceaușescu-diktatúra idején voltak képesek római katolikus templomot építeni.

A rombolásra Önök építéssel, a reményvesztettségre hittel válaszoltak”

– fogalmazott az államtitkár.

Potápi Árpád Fotó: Gecse Noémi

Potápi Árpád János arra kérte a Hargita megyei fürdőváros lakóit, hogy folytassák az építkezést, és vegyenek részt az április 8-i választásokon. „Ne hagyjuk veszélybe kerülni azokat az eredményeket, amelyeket együtt értünk el, védjük meg közösen értékeinket, amelyekért őseink szívvel, lélekkel, szabadságharcosaink tűzzel, vassal küzdöttek!” – fogalmazott.

A tusnádfürdői plébánia új épületét, és a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét Tamás József, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye segédpüspöke áldotta meg.