Fekete humor színes egyéniségektől – Kiss Ádám a sztárvendége az erdélyi fesztiválnak

Bede Laura 2018. március 12., 17:17

Sztárfellépővel, slamversennyel, kettős könyvbemutatóval várják a közönséget az Erdélyi Humorfesztiválon, amelyet tizenötödik alkalommal szerveznek meg április 19–22. között Kolozsváron.

György Botond és Jakab Adorján Fotó: Bethlendi Tamás

Rendhagyó sajtótájékoztató keretében ismertette hétfőn a tizenötödik alkalommal, április 19–22. között Kolozsváron rendezendő Erdélyi Humorfesztivál programját Jakab Adorján főszervező és György Botond szervező.

Ezúttal a sajtó képviselői válaszoltak a rendezvénysorozattal kapcsolatos kérdésekre, melyek tizenöt darab, gyergyócsomafalvi kézműves csokoládé csomagolásán szerepeltek.

A szervezők a helyes választ édességgel jutalmazták, valamint kiegészítették az információkat. Mint kifejtették, április 19-én Marosán Csaba kolozsvári színművész egyéni előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Bulgakov kávéházban. A produkció az erdélyi humorfogyasztási szokásokat vázolja, a színész szerint három kategória különíthető el: az első csoportba azok a személyek tartoznak, akik szeretnek vicceket mondani, a másodikba, akik szeretnek poénokat mondani és viccesek, míg a harmadik kategóriába sorolható embereket nem érdekli a humor.

Április 20-án dupla könyvbemutatót tartanak a Bulgakovban, melynek keretében György Botond Dumakavics és Dombóvári István magyarországi humorista Pisti vagyok, ments ki innen! című kötetét szemléltetik. Szintén 20-án a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőponttal közösen szervezik meg az Open Mic slamversenyt, amely idén a fekete humor tematikára épül.

Fotó: Bethlendi Tamás

A fellépéssorozat április 21-én kezdődik az Auditorium Maximumban.

Színpadra lép az idei humorfesztivál sztárvendége, a magyarországi Kiss Ádám, aki a Dumaszínház tagja, illetve a Showder Klub egyik állandó fellépője. A közönséget kívánja majd szórakoztatni a kecskeméti Hajdú Balázs, valamint György Botond és Zsók Levente székelyföldi humoristák. A fesztivál zárónapján is több produkción vehetnek részt az érdeklődők: színpadra áll Felméri Péter, Kun Zsolt, a Szomszédnéni Produkciós Iroda, melynek tagjai – Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs – a fesztivál ötletgazdái, illetve András Előd, aki a 12. Erdélyi Humorfesztivál tehetségkutató versenyének a nyertese. Mint Jakab Adorján kifejtette,

idén elmarad a vetélkedő, mivel ezt kétévente tartják meg, hogy a humorfesztivál díjazottjainak legyen esélyük befutni Erdélyben.

A szervezők arról is beszámoltak, hogy jelenleg a jegyeket online a Biletmaster.ro oldalon lehet megvásárolni, a nyomtatott változatot pedig március 16-tól a Bulgakov kávéházban és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) irodájában árusítják. Az április 19. és 20-ai rendezvényekre ingyenes a belépés, a 21. és 22-ei fellépésekre pedig teljes áron 28 lejért, diákkedvezménnyel 24 lejért lehet jegyet váltani, míg a kétnapos bérlet 46 lejbe kerül. A humorfesztivált az RMDSZ ügyvezető elnöksége támogatásával szervezik.