Illúziók múzeuma a kolozsvári Dacia Moziban

Krónika 2018. március 09., 11:40

Ismét megnyílik pénteken a kincses városbeli Dacia Moziban az Illúziók múzeuma, amelyet március 31-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Fotó: Facebook/Muzeul Iluziilor

Optikai illúziók, huszonnégy óriás méretű, valóságot átformáló tükör, örvényszerű alagút, önmaguktól működő hangszerek és számos „csoda” várja a látogatókat az egyedi elgondoláson alapuló múzeumban, ahol interaktív foglalkozáson is részt vehetnek a vendégek – olvasható a megnyitót népszerűsítő Facebook-esemény leírásában.

A résztvevők „kapcsolatba léphetnek” az őket körülvevő tárgyakkal, és lehetőséget kapnak arra, hogy megfejtsék és megértsék az illúziókat.

Ebben segít egy szakember is, aki részletes magyarázatokkal vezeti rá az érdeklődőket a válaszokra, valamint a logikus gondolkodásmód elsajátítására. Az Illúziók múzeuma vándorprojekt, amelynek fő célja, hogy lehetőleg minél több romániai nagyvárosba eljusson.

„Olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol a résztvevők kortól függetlenül, játék és tapasztalat révén tanulhatnak. A projekt teljes mértékben eltér a hagyományos elgondolásoktól és leginkább nevelő, oktató jellegű. Fontosnak tartom, hogy minden család, minden gyermek és minden ember legalább egyszer meglátogassa az Illúziók múzeumát, mert egyedi élmény megtapasztalni a számunkra lehetetlennek vélt dolgokat, valamint nagy kihívás megfejteni az optikai illúziók titkait” – mondta korábban Adrian Filpișan, a projekt kezdeményezője.