Víziparadicsom lesz Kolozsvár, Boc rálicitál a kajántói akvaparkra

Pap Melinda 2018. március 01., 19:33

Valóságos víziparadicsommá válhat Kolozsvár, miután a kajántói akvapark tervének bejelentése után Emil Boc polgármester is közölte: a kincses városban kétszer nagyobb területen épít hasonló létesítményt egy magáncég.

Fotó: Facebook/Emil Boc

Kolozsvár rálicitál a kajántói akvapark tervére, a kincses város önkormányzata ugyanis kétszer nagyobb területen alakítana ki víziparadicsomot a fürdőzni vágyók számára. A tervet a szerdai tanácsülésen jelentette be Emil Boc polgármester, csupán pár nappal azután, hogy a várostól 16 kilométerre található Kajántó önkormányzata beszámolt arról, hogy a turisztikai minisztériummal közösen egy 6,6 hektáros területen akvaparkot alakít ki.

A kolozsvári tanács szerdai ülésén Emil Boc polgármester arról számolt be, hogy a vízi szórakoztató központot a Györgyfalvi negyedben, a pár éve létrehozott sportkomplexum közelében alakítanák ki 12 hektáron.

A beruházás terve ezután készül el, a létesítményt pedig egy magáncég fogja megépíteni, melynek haszonbérbe adják a területet, idézte az elöljárót az Actual de Cluj hírportál. A polgármester által ismertetett adatok szerint a kolozsvári létesítmény két nagymedencével rendelkezne, melyek közül egyik fedett lenne. Ugyanakkor számos csúszda is várná a szórakozni vágyókat, míg a gyerekek számára külön részt alakítanának ki. A helyi tanács szerdai ülésén beleegyezését adta a projektre, melynek megvalósítása – mint elhangzott – mintegy 30 millió euróba kerülne.

{K1}

Mint arról beszámoltunk, Szászfenes után a Kolozsvártól 16 kilométerre található Kajántón is akvaparkot építenének, jelentette be a héten Lucia Suciu.

A kincses város közeli község elöljárója szerint a megvalósíthatósági tanulmány már elkészült, jelenleg a beruházást finanszírozó turisztikai minisztérium elemzi a tervet, írta a Ziua de Cluj. Az elöljáró szerint a következő két-három hónapban a műszaki terv is elkészül, utána pedig nemzetközi licitet írnak ki a létesítmény megvalósítására. A hat hektáron elterülő kajántói akvapark mintegy húszmillió euróba kerül, mondta Suciu. A kajántói polgármester becslése szerint a kivitelezés jövő tavasszal kezdődhetne el, és másfél év alatt készülne el a létesítmény.