Közös színházi előadást tervez Arad és Gyula

Kiss Judit 2018. február 23., 16:42

Közös előadásra készül Arad és Gyula színháza: Tom Stoppard Rosencrantz és Guildestern halott című darabját a nemzetközi Shakespeare-fesztivál záróbemutatójaként tekintheti majd meg a közönség júliusban a magyarországi városban.

Erről a Gyulai Hírlap számolt be a két testvérváros idei együttműködési megállapodásának aláírása után. A gyulai városházán Görgényi Ernő házigazda polgármester és Elek Tibor, a Várszínház igazgatója állapodott meg a közös színházi előadás megszervezéséről Bognár Levente aradi alpolgármesterrel, Bogdan Costeával, az aradi Ioan Slavici-színház igazgatójával és Tapasztó Ernővel, az Aradi Kamaraszínház igazgatójával.

Az idei együttműködési program szerint számos közös rendezvényt szervez a két város. Július 14-én és 15-én a Gyulai Várszínház, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház és az Aradi Kamaraszínház közös produkciója lesz látható a gyulai várban.

Augusztus 17. és 26. között gyulai delegáció utazik ki az aradi napokra. Október 6-án közösen emlékezik meg a két város a vértanúkról, november 7-én Kézfogások rendezvény lesz Gyulán, december 7-én pedig Aradon.

Idén hangsúlyos lesz a színházak közös munkája – mondta Elek Tibor. A Gyulai Várszínház direktora kiemelte, hogy

köztük és az Aradi Kamaraszínház között hosszú évekre nyúlik vissza a kapcsolat, de amit idén létrehoznak, az teljesen új.

Bogdan Costea aradi színházigazgató szerint ez egy nagy jelentőségű projekt, amelyet csak emel, hogy egy ilyen rangos fesztiválon mutathatják be a közös produkciót. Az aradi színház három színésze is közreműködik a darabban, amelyet Tapasztó Ernő rendez.