Erdélyi turnéra indul a budapesti Ivan & The Parazol rockzenekar

Krónika 2018. február 22., 08:48

Erdélyi koncertsorozatot szervez márciusban az Ivan & The Parazol budapesti rockegyüttes.

A klasszikus rockzenét a kortárs trendekkel vegyítő, dinamikus, szabad stílust képviselő zenekar elsőként a kolozsvári Form Space-ben lép színpadra március 21-én, majd 22-én a marosvásárhelyi Jazz & Blues Klubban koncertezik. A turné következő állomása a csíkszeredai Grund lesz, ahol 23-án lépnek fel, a nagyváradi Moszkva kávézóban 24-én, koncertsorozatukat pedig március 25-én zárják a temesvári Reflektor Venue nevű szórakozóhelyen.

Az Ivan & The Parazol 2010 februárjában alakult Budapesten. Stílusukat a 60-as, 70-es évek zenei világának és a kortárs irányzatoknak az ötvözése határozza meg.

Első klipjüket a Marshall című dalhoz forgatták 2010 őszén, amely egyre élénkebb figyelemre tett szert, mind a szakma, mind a közönség körében, így 2011-ben bejutottak az MTV Brand New jelöltjei közé. 2011 októberében jelent meg következő klipjük az In Air című dalhoz. Az In Airt hamarosan a rádiók is játszani kezdték, a korábbinál sokkal nagyobb ismertséget hozva az együttesnek. 2012 tavaszán részt vettek a Hard Rock Rising nemzetközi tehetségkutató versenyen, amelynek magyarországi döntőjét meg is nyerték.

Három nagylemezük jelent meg, az első (Mama don’t You Recognize Ivan & The Parazol?, 2012) lemezükön található Take my hand című daluk jelentette a zenekar berobbanását, a dal hónapokig szerepelt az MR2 Petőfi Rádió toplistáján.

Második lemezükről (Mode Bizarre, 2014) pedig a Together lett a 2014-es Sziget fesztivál himnusza. A zenekar több alkalommal részt vett az amerikai SXSW fesztiválon, játszott az Egyesült Királyságban, valamint Hollandiában is. Eddigi pályájuk fontos pontja, hogy játszhattak a legendás Deep Purple előtt, valamint az Illés zenekar Beatünnep koncertsorozatának előzenekaraként is felléptek.

Harmadik nagylemezüket The All Right Nows címmel egy dupla telt házas koncerttel mutatták be az A38-as Hajón 2015 decemberében. 2017 nyarán újra Amerikába utaztak, hogy egy négyállomásos miniturnét követően a Los Angeles-i EastWest stúdióban kezdjék el felvenni negyedik lemezüket. Az első három lemez William Anspach Grammy-díjas szakember gondozásában készült el, idén pedig az együttes visszatér Los Angelesbe, hogy folytassa a munkát.