Jogerősen hét év börtönbüntetést kapott a Becali testvérek által lefizetett bírónő

MTI 2018. február 20., 22:30

Jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság Geanina Terceanu volt bírónőt, akit abban találtak vétkesnek, hogy megvesztegetést fogadott el két vádlottól.

Fotó: Pixabay.com

Az ügyben Ioan és Victor Becali volt labdarúgójátékos-ügynökök érintettek, akiket több mint 7, illetve több mint 5 év börtönbüntetésre ítéltek a bírónő megvesztegetése miatt. Az ügy negyedik vádlottját, Cristian Borceát, aki a román futballélvonalban szereplő Bukaresti Dinamo egykori ügyvezető igazgatója és egyik tulajdonosa volt, felmentették. Első fokon még Borceát is börtönbüntetésre ítélték.

A korrupcióellenes ügyészség által összeállított vádirat szerint a Becali testvérek 195 ezer eurót fizettek a bírónőnek, hogy egy korábbi ügyben mentse fel őket. A vádhatóság szerint Borcea 10 ezer eurót fizetett, de végül ez nem nyert bizonyítást.

Becaliékat 2014-ben is börtönbüntetésre ítélték egy adócsalási ügyben, amelyben a román futball nyolc volt vezetője volt érintett. Ebben az ügyben hozott ítéletet Terceanu, aki első fokon valamennyi vádlottat felmentette. Másodfokon a bukaresti ítélőtábla felülbírálta Terceanu döntését, így Ioan Becalit akkor hat év és négy hónap, Victor Becalit négy év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték.

A Becali testvéreket időközben feltételesen szabadlábra helyezték, ezért a keddi ítélet következtében vissza kell térniük a börtönbe.