Victor Pontától azt firtatták az ügyészek, fenyegetve érzi-e magát Liviu Dragnea által

Krónika 2018. február 16., 19:09

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) hallgatták ki pénteken Victor Ponta volt miniszterelnököt. A politikus távozásakor azt mondta, az ügyészek azt kérdezték, fenyegetve érzi-e magát Liviu Dragnea szociáldemokrata elnök kijelentései által.

„Egyetlen dolgot kérdeztek az ügyészek, hogy fenyegetve érzem-e magam Liviu Dragnea hazugságai által. Azt feleltem, hogy nem, megkaptam a papírt, bebizonyítottam, hogy Dragnea hazudik, én elégedett vagyok” – magyarázta a DNA székházából való távozásakor újságíróknak Ponta. Arra a kérdésre, hogy Ponta vallomása bonyolíthatja-e Liviu Dragnea helyzetét, a volt miniszterelnök azt felelte, hogy nem.

Tényleg nem tettem semmit ellene. Hogy miért hazudik rólam és miért idegesít fölöslegesen? Nem tudom, miért hazudik, azt hiszem, butaságból” – fogalmazott a politikus.

Victor Ponta volt miniszterelnököt pénteken a Tel Drum-ügyben hallgatták ki. A volt kormányfő ironikusan válaszolt az újságírók azon kérdésére, hogy miért kell újabb nyilatkozatot tennie ez ügyben. „Nem tudom, de hátha szerencsét hoz nekem... Láthatták, hogy ennek az ügynek a tanúi közül egyik az ANCOM főnöke, a másik pénzügyminiszter, hátha nekem is jut valami” – idézte a politikust az Agerpres hírügynökség.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke február elején azt mondta, hogy Victor Ponta is a feljelentők sorában van. „Tudom, kik a feljelentő: Şova, Ponta, Niţulescu és még néhányan. Nem akarok sztárt csinálni belőlük. Még beszélünk erről” – mondta akkor Dragnea. Csütörtökön Victor Ponta úgy nyilatkozott, hogy az idézés értelmében tanúként hívták be a DNA-hoz, erről írásos bizonyítéka van, tehát Dragneának bocsánatot kellene kérnie a személyét érintő „hazugságokért”. Facebook-bejegyzésében azt is leszögezte: soha nem tett feljelentést senki ellen.