Sportklub–Acélbikák és Brassó–Újpest párharc az Erste Liga rájátszásában

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. február 12., 15:08

Az alsóházi középszakasz megnyerésével ötödikként továbbjutó Brassó Corona az Újpestet, míg a közvetlenül mögötte végző Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikákat kapta ellenfélnek a jégkorong-Erste Liga rájátszásában.

A csíki hokisok (kék mezben) a dunaújvárosiakkal mérik össze erejüket Fotó: Pinti Attila

A felsőház legjobb három csapata ugyanis az összetettben elért helyének sorrendjében választhatott hétfőn az alsóházból továbbjutott négy alakulat közül, ezért az első helyet a DVTK Jegesmedvéktől „elhappoló” Budapesti MAC kezdett, majd a címvédő és a Dunaújvárosi Acélbikák következett a sorban.

Az Újpest értelemszerűen azt kapta, akit a többiek meghagytak neki, ezért nem véletlen, hogy a középszakaszt veretlenül teljesítő barcaságiakkal kell farkasszemet néznie.

Ugyanezt az elvet tükrözi az Acélbikák választása is, ugyanakkor a MAC nem akarta megismételni a tavalyi negyeddöntőt, így a Ferencvárosra esett a választása, „meghagyva” a címvédő miskolciaknak a rájátszásba jutást utolsóként, a bécsi Vienna Capitals vendégeként vasárnap aratott 3-2-es győzelmével kiharcoló Székesfehérvári Titánokat. Az egyenes kieséses szakasz negyeddöntője február 20-án kezdődik az erdélyi csapatok idegenbeli szereplésével az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcokban.

Az ellenfélválasztáshoz kapcsolódó sajtótájékoztatón Szabados Richárd, a liga alelnöke színvonalasnak és izgalmasnak értékelte a három országot felölelő sorozat eddigi mérkőzéseit.

Szerinte a középszakasz beépítése jó döntés volt, mert így a felsőház első helye és a rájátszásba jutás is csak az utolsó fordulóban dőlt el.

A közleményük alapján azt is hangsúlyozta, hogy a folytatásban is igyekszenek minél jobban kiszolgálni a szurkolókat, mivel hosszú távon szeretnék, ha a mérkőzésre járás „családi szórakozás” és „teljes élmény” lenne.