Halep elődöntős, Babos párosban finálét játszik Melbourne-ben

Krónika 2018. január 24., 17:27

Elődöntőbe jutott szerdán Simona Halep a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Simona Halep először elődöntős Melbourne-ben Fotó: Facebook/Australian Open

A női világelső konstancai sportolónak – a kalandos első körök után – a legjobb nyolc között már alig több mint egy órányi játék is elég volt ahhoz, hogy 6:3, 6:2-re legyőzze a rangsorban hatodik cseh Karolina Pliskovát, és ezzel pályafutása eddigi legjobb eredményét ünnepelje az év első Grand Slam-tornáján.

A viadal neheze azonban még hátravan: a folytatásban már azzal a korábbi világelső Angelique Kerberrel néz farkasszemet, akinek 2016-ban sikerült megnyernie az Australian Opent.

A negyeddöntőben az amerikai Madison Keyst 6:1, 6:2-re legyőző németet jelenleg Wim Fissette edzi, akivel korábban Halep is együtt dolgozott. A konstancai világelsőségét egyébként jelenleg csak a dán Caroline Wozniacki veszélyezteti, aki a másik ágon a belga Elise Mertensszel játszik a döntőbe jutásért.

Magyarországnak is van már oka örömre, mivel az ötödik helyen kiemelt Babos Tímeának a francia Kristina Mladenovic oldalán sikerült 6:4, 6:2-re legyőznie a Hszieh Szu-vej, Peng Suaj tajvani–kínai kettőst az elődöntőben.

A 24 éves sportoló ezáltal az első magyar teniszező lett, aki a felnőttek között az Australian Openen döntőt játszhat.

Ellenfele az a második helyen kiemelt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina alkotta orosz duó lesz, amelyik a román Irina Begu, Monica Niculescu kettőst verte szerdán 6:4, 6:3-ra.

Férfi egyéniben a svájci Roger Federer az ellen a dél-koreai Csung Hjon ellen folyatja az elődöntőben, aki korábban meglepetésre kiejtette a szerb Novak Djokovicot, és a legjobb négy közé jutásával sporttörténelmet írt hazájának. A másik ágon – a Rafael Nadal sérülése miatt a negyeddöntő befejezése nélkül továbbjutó – Marin Cilic a brit Kyle Edmunddal találkozik.