Az Európai Parlament februári plenáris ülésén tárgyalja a romániai igazságügy helyzetét

Hírösszefoglaló 2018. január 18., 23:20

Februárban Strasbourgban tárgyalja az Európai Parlament a romániai igazságügy helyzetét – közölte Siegfried Mureşan EP-képviselő csütörtökön.

Siegfried Mureșan Fotó: Facebook/Siegfried Muresan

„Az Európai Parlament a következő, februárban Strasbourgban tartandó plenáris ülésén tárgyalja a romániai igazságügy helyzetét, a PSD és ALDE azon próbálkozásai nyomán, hogy meggyengítsék az igazságszolgáltatást.

Az erre vonatkozó döntés csütörtökön született meg az Európai Unió parlamenti elnökeinek konferenciáján.

Ez egyértelmű jele annak, hogy nem lehet elsiklani a PSD és az ALDE arra irányuló próbálkozásai fölött, hogy irányításuk alá hajtsák és meggyengítsék az igazságszolgáltatást” – szögezi le Siegfried Mureşan az Agerpres hírügynökséghez csütörtökön eljuttatott politikai nyilatkozatban.

A Népi Mozgalom Pártja (PMP) európai parlamenti képviselője hozzáteszi: a PSD-ALDE kormányok a tavalyi év során megpróbálták meggyőzni „a civilizált világot”, hogy tévedett az az 500 ezer román állampolgár, aki utcára vonult tüntetni a korrupció ellen, de „senkit nem sikerült meggyőzniük ilyen jellegű félretájékoztató manőverekkel”.

„Ha egy tagállam intézményei meggyengülnek, az az egész Európai Unió állampolgárai számára kockázatot jelenthet, elsősorban biztonsági kockázatot” – vélekedett Mureşan.

{K1}