Férfi kézi-Eb: a magyarok a spanyolokkal szemben is alulmaradtak

Krónika 2018. január 15., 20:50

Magyarország válogatottja Spanyolországtól is kikapott a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon, a csoportkör második fordulójában hétfőn játszott mérkőzésen.

Lékai Mátééknak (labdával) nem sok hiányzott a bravúrhoz Fotó: MTI

A Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány irányította magyar együttes 27-25 arányú vereséget szenvedett az előző kontinenstornán ezüstérmes hispánoktól. Pedig a magyar válogatott remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel kezdett, de mivel támadásban rendkívül pontatlan volt, nem tudott ellépni a spanyoloktól.

Az ellenfél fordított, és többször is három góllal vezetett az első félidőben, de Lékai Mátéék néhány csere után minden alkalommal egyenlíteni tudtak.

A második felvonásban is szokatlanul lassú volt a játék tempója, ami elméletileg a magyaroknak kedvezett, ám hiányzott az átütőerő a támadások többségéből, így nem sikerült a bravúros pontszerzés. A csapat legeredményesebbje Bánhidi Bence lett hat góllal.

A magyar együttes szombaton 32-25-re kikapott az olimpiai bajnok Dánia csapatától, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.