A centenáriumra fókuszált újévi üzenetében a román államfő és a miniszterelnök

Krónika 2018. január 01., 11:00

A 2017-es esztendő a próbatételek éve volt, amelynek során a romániai társadalom érettségről és a demokrácia iránti elkötelezettségéről tett bizonyságot – hangoztatta Klaus Johannis szilveszteri üzenetében.

Fotó: Presidency.ro

„2018. a centenárium éve lesz. Ez mindannyiunk számára a mérlegkészítés ideje, amikor sorba vesszük megvalósításainkat és terveinket. 2017 a próbatételek éve volt, amelynek során a romániai társadalom bebizonyította érettségét és a demokrácia értékei iránti mélységes elköteleződését. A jövő újabb kihívások elé állít minket, és a múlt tanulságai felvérteznek a reménnyel, hogy együtt, egységesen lesz erőnk egy jobb Romániát építeni a magunk és az utánunk következő nemzedékek számára. Boldog új évet kívánok!” – idézte Románia elnökét az Agerpres hírügynökség.

Mihai Tudose kormányfő újévi üzenetében azt kívánja 2018-ra, hogy a románok legyenek képesek közösségi sikerré alakítani egyéni sikereiket.

„Az egyéni viszonyulásokon túlmenően, Románia többet kell hogy jelentsen a „te”-nél vagy az „én”-nél, az „ők”-nél vagy a „ti”-nél. Mindenek fölött Románia „bennünket” jelent, azokat a románokat, akik rendületlenül hisznek ebben az országban. Azt kívánom, hogy 2018-ban, a centenárium évében legyen erőnk minden egyéni sikert közösségi sikerré alakítani, ahogy azt elődeink is tették” – írja a miniszterelnök Facebook-bejegyzésében, boldog új évet kívánva a „centenáriumi generációnak”.