Sílécen a csíkiak a legjobbak Magyarországon

Hírösszefoglaló 2017. december 20., 17:25

A csíkszeredai származású, magyar színekben versenyző Miklós Edit lett a 2017-es esztendő legjobb alpesi sízője, míg az ugyancsak hargitai születésű, korábbi román válogatott Szőcs Emőkét a biatlon és sífutás legjobbjának választották Magyarországon.

Fotó: Facebook/Miklós Edit

Az 1964-ben meghonosított hagyomány értelmében az országos sportszövetségek a Magyar Távirati Iroda felkérésére minden évben elkészítik versenyzőik aktuális rangsorát, így

Miklós Edit már hatodjára végzett az élen,

míg például a tornász Berki Krisztián tizenegyedszer, az úszó Cseh László pedig tizedszer érdemelte ki az elismerést. Nem jelent meglepetést az sem, hogy a női asztaliteniszezők közül Póta Georgina, atlétikában Baji Balázs és Márton Anita, teniszben Fucsovics Márton és Babos Tímea végeztek az első helyen, mint ahogyan a világklasszis Hosszú Katinka is „verhetetlen" a női úszók mezőnyében.

Kosárlabdában ugyanakkor nem a nyáron Barcelonához igazolt Hanga Ádám végzett az élen, hanem válogatottbeli csapattársa, Vojvoda Dávid lett az év legjobbja. Az év legjobb férfi vízilabdázója az Eurokupa-címvédő Ferencvárost erősítő Vámos Márton lett, a kézilabdázók és a labdarúgók rangsorát viszont csak januárban hozzák nyilvánosságra. Utóbbit az M4 Sport – Az Év Sportolója 2017 díjátadó gálán, amelyet január 11-én szervez meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége.