Újabb sztrádadömping: 156 kilométer autópályát adna át jövőre a közlekedési miniszter

Kőrössy Andrea 2017. december 18., 11:08

Több mint 150 kilométer autópálya átadására tett ígéretet 2018-ra vonatkozóan Felix Stroe közlekedésügyi miniszter, akinek bejelentését azonban nehéz elhinni, tekintve, hogy 2016-ban egyetlen kilométer sztrádát sem nyitottak meg, és idén is csak 15 kilométerre futotta.

Fotó: Boda L. Gergely

Ígéretekből továbbra sincs hiány a romániai autópályák tekintetében: az előző évek gyakorlatához hasonlóan

Felix Stroe közlekedésügyi miniszter ismét nagyszabású terveket osztott meg a nyilvánossággal, elmondása szerint ugyanis 2018-ban 156,7 kilométer sztrádát fognak átadni.

A tárcát október óta vezető Stroe erről csütörtökön beszélt a parlament pénzügyi-költségvetési bizottsága előtt, amely a minisztérium jövő évi büdzséjéről tárgyalt.

{K1}

Felix Stroe pontos részleteket is megosztott elképzelésével kapcsolatban:

állítása szerint 2018-ban megnyitják a forgalom előtt többek között a Marosvásárhely–Marosugra-sztrádát, a Marosvásárhely–Aranyosgyéres közötti pálya három szakaszát, a Lugos–Déva-autópályát és a Gyalu körüli sztráda „egy részét”.

Stroe arról is beszámolt, hogy a minisztérium 2018-as, autópályák építésére költhető költségvetése 1,6 milliárd lej, ez 300 millió lejjel haladja meg az idei büdzsét, a szaktárca továbbá 15,6 milliárd lej hitelt igényelhet. Számolva az országutakra fordítható összeggel is,

a közlekedésügyi minisztérium közúti infrastruktúrát érintő költségvetése 2,7 milliárd lej, ami Stroe szerint 24 százalékkal haladja meg az idei büdzsét.

Felix Stroe nem először tesz nehezen hihető ígéreteket a 2018-ban építendő autópályák ügyében: októberben, a Lugos–Déva-sztráda építőtelepén tett látogatásán már beszélt arról, hogy jövő évben „legalább” 150 kilométer sztrádát fognak átadni.

{K2}

Szerinte ez annak nyomán lesz megvalósítható, hogy végre sikerült megoldaniuk a bürokráciával kapcsolatos problémák „nagy részét”.

Éjjel-nappal dolgozni fogunk, nem lesz sem szombat, sem vasárnap”

– szögezte le a miniszter, aki szerint az ősz folyamán szigorították a szaktárca „döntéshozóinak” munkaprogramját, akik a napot reggel fél 8-kor kezdik, és késő éjszaka fejezik be.

Fotó: Boda L. Gergely

„Nem föltétlenül az irodában fogunk dolgozni, azaz az irodát kihelyezzük az autópályákra, a vasút- és metróvonalakra, ott találkozhatnak majd velünk” – fogalmazott októberben Stroe.

A miniszter ígérete azonban már csak azért is nehezen hihető, mert

miután 2016-ban egyetlen kilométer autópályát sem sikerült átadniuk, idén is csak egy aprócska, alig 15 kilométeres szakaszt nyitottak meg Lugos és Déva között még áprilisban.

A tervek szerint még az év vége előtt át kellett volna adni a Torda és Szászsebes közötti sztráda 3-as és 4-es szakaszát, a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) szakértői azonban a helyszíni szemlék során minőségi problémákat találtak, és

a Nagyszeben–Szászváros-autópályán 2014-ben elkövetett „bakiból” okulva többé nem hajlandóak átvenni olyan szakaszt, amely nem felel meg száz százalékosan az előírásoknak.

Mint ismeretes, azt a szakaszt három éve úgy nyitották meg, hogy az úton nyilvánvaló hibák, repedések voltak, sőt erre a szakhatóság szakértői is felhívták a figyelmet, választási év lévén azonban mindezeket figyelmen kívül hagyva megnyitották a szakaszt, amelynek egy részét végül el kellett bontani és újjáépíteni.

Fotó: A szállításügyi minisztérium Facebook-oldala

Az autópályák ügyében tett ígéretektől Felix Stroe elődje, a közlekedésügyi tárcát június végétől októberig vezető Răzvan Cuc sem ódzkodott, mandátuma elején ugyanis úgy fogalmazott: 2017 végéig a Lugos–Déva- és a Szászsebes–Torda-nyomvonalon 90 kilométer autópályát fognak átadni a forgalomnak akkor is, „ha ehhez az építőtelepre kell költöznöm”.