Női kézi-vb: Rasmussen nem tudja, mi lehet az oka a súlyos magyar vereségnek

Hírösszefoglaló 2017. december 03., 13:32

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, nem tudja a választ arra, miért játszott úgy a csapata, hogy tízgólos hátrányba került Norvégiával szemben az első félidőben a németországi vb csoportkörének első, szombati fordulójában.

Háfra Noémi azt ígérte, hogy a svédek elleni vasárnapi találkozóra nagyon össze fogják szedni magukat Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

„Nem tudom a választ, nagyon csalódott vagyok. Mindent megpróbáltunk, de a norvégok ezúttal nagyon jól játszottak, Katrine Lunde pedig ismét bizonyította, hogy a világ legjobb kapusa” – nyilatkozta a 30-22-re elveszített mérkőzés után az MTI által idézett dán edző.

Elismerte, hogy magyar szempontból az első félidőben minden rosszul sült el, védekezésben és támadásban is az ellenkezőjét csinálták játékosai, mint amit terveztek, a világ- és Európa-bajnok ellenfél pedig minden hibát megbüntetett.

„A szünet után küzdöttünk, harcoltunk, meg is nyertük a második félidőt, ez talán bizakodásra adhat okot. Nincs más választásunk, mint ebből kiindulni, hiszen húsz óra múlva Svédország ellen játszunk” – mondta Rasmussen a meccs után, amelynek a szünetében 21-11 volt az állás.

Ezúttal csupán két magyar játékos teljesítménye dicsérhető: a kapus Janurik Kinga, valamint a négy gólig jutott Háfra Noémi is a szünet után lépett pályára. Az Érd kapusa kifejtette, a vereség miatt csalódott, és az sem vigasztalja, hogy a második félidőt megnyerték, azonban a csapat tartását mutatja, hogy fel tudott állni az ellenfél fölényes vezetése után. „Nagyon sajnálom az első félidőt, mert ott nagyon elhúztak tőlünk. Felőröltek és szétfutottak minket a norvégok, de az ő játékuk erről szól” – nyilatkozta.

Janurik arról is beszélt, hogy Rasmussen az öltözőben elmondja, mit gondol a mérkőzésről, a játékosok egy kicsit még szomorkodnak, de aztán öt percen belül el kell felejteniük a találkozót, mert már a svédekre kell készülniük. „Vasárnapra próbáljuk kijavítani a hibáinkat, mert nagyon nehéz meccs vár ránk, de nyerni szeretnénk.

Ezen a világbajnokságon az a mottónk, hogy sosem adjuk fel, mindegy, mi az eredmény”

– fogalmazott a kapus.

Hozzátette, nagyon kellett Háfra Noémi energiája a második félidőben, és nagyon reméli, hogy át tudja menteni ezt a formát a következő meccsekre, sőt még hozzátesz néhány gólt. A Ferencváros 19 éves balátlövője, Háfra Noémi elmondta, úgy léptek pályára a második felvonás elején, mintha nulla-nulla lenne az állás, mivel ki akarták hozni magukból a maximumot. Ígérte, hogy a vasárnap 19 órakor kezdődő, svédek elleni találkozóra nagyon össze fogják szedni magukat. Svédország egyébként 33-30-ra kikapott Lengyelországtól, míg a csoport harmadik összecsapásán Csehország 28-22-re diadalmaskodott Argentína felett. 

Az A csoportban szintén szombaton bemutatkozó Románia 29-17-re verte Paraguayt; a trieri hatos másik két meccsén Spanyolország 28-24-re legyőzte Angolát, míg Szlovénia 24-23-ra felülmúlta Franciországot. Románia vasárnap 15 órától Szlovéniával mérkőzik meg. A nyolcaddöntőbe mindegyik csoport első négy helyezettje jut.

Eredmények, 1. forduló, B csoport:

Norvégia-Magyarország 30-22 (21-11)
Bietigheim-Bissingen, 4000 néző, v.: Hansen, Christiansen (dánok)
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 7/5
kiállítások: 6 perc, illetve 6

Magyarország: Bíró – Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik 1, Görbicz 3, Mayer, Tóth G., Bódi 3. Cserék: Szekeres, Kovács A. 3, Kisfaludy 2, Kovacsics 2, Klivinyi, Lukács 1, Háfra 4, Janurik

Lengyelország-Svédország 33-30 (17-15)
Csehország-Argentína 28-22 (15-9)

A csoport, Trier: Spanyolország-Angola 28-24 (15-13), Szlovénia-Franciaország 24-23 (13-10)
Románia-Paraguay 29-17 (16-7).

C csoport, Oldenburg: Montenegró-Dánia 31-24 (17-12), Brazília-Japán 28-28 (12-15),
Oroszország-Tunézia 36-16 (14-9)

D csoport, Lipcse: Koreai Köztársaság-Hollandia 24-22 (14-11), Szerbia-Kína 43-23 (21-11),
Németország-Kamerun 28-15 (12-7).