Szándékosan járókelők közé hajtott egy autós Franciaországban

MTI 2017. november 10., 18:47

Szándékosan járókelők közé hajtott egy férfi egy gépkocsival péntek délután a dél-franciaországi Blagnacban, egy kereskedelmi főiskola előtt. A gázolásban három kínai diák megsérült, közülük ketten súlyosabban – közölték rendőrségi források.

A gépkocsi vezetőjét a helyszínen őrizetbe vették a rendőrök. Nem tanúsított ellenállást, beismerte, hogy szándékosan hajtott a diákok közé, de az indítékai egyelőre nem ismertek, jelenleg is kihallgatják.

A 28 éves sofőrnek köztörvényes bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel, de nem szerepel a radikális iszlamisták nyilvántartásában.

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot, a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege egyelőre nem foglalkozik vele. A gázolás délután 4 órakor történt: a tettes egy kisautóval egy gyalogátkelőhelyen ütötte el az áldozatokat a Toulouse városához közeli Blagnac campusán.

A három sérült közül egy 23 éves nő súlyosabb sérüléseket szenvedett, de nincsen életveszélyes állapotban. Egy 22 éves férfit és egy 23 éves nőt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség közlése szerint a férfi semmi olyat nem mondott, ami alapján terrortámadásra lehet következtetni, ugyanakkor azt állította, hogy skizofréniával kezelik, egy hónappal ezelőtt engedték ki egy pszichiátriai osztályról.