Feljelentést tettek a CFR-drukkerek a szeptemberi kolozsvári tömegverekedés kapcsán

Kiss Előd-Gergely 2017. november 01., 13:34

Zajlik a nyomozás a szeptemberben Kolozsváron magyar és román futballszurkolók között kitört tömegverekedés ügyében, amely nyomán a magyar szurkolók csoportos feljelentést tettek.

Fotó: NCN Cluj Napoca

Javában zajlik a nyomozás a szeptember 9-én Kolozsváron történt, magyar és román futballszurkolók közötti tömegverekedés ügyében, a bűnügyi eljárást a kolozsvári ügyészség felügyeli – tájékoztatta a Krónikát Carmen Anca Barbu Lenghel, a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság főfelügyelője.

A Krónika hivatalos (2017/843430 sorszámmal iktatott) adatigénylésére az illetékes főfelügyelő írásban közölte: a bűnügyi nyomozás nem nyilvános, ezért azzal kapcsolatban nem adhatnak ki információkat.

Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy sikerült-e, illetve hány személyt sikerült azonosítania a rendőrségnek a magyar szurkolókra támadt román futballhuligánok közül. Ugyanakkor arra is kíváncsiak lettünk volna, hogy akadt-e bármilyen nehézségük a verekedés résztvevőinek azonosításában, illetve körülbelül mennyi ideig tarthat a nyomozás.

{K1}

Ugyanakkor a KVSC (Kolozsvári Vasutas Sport Club – CFR) 1907 szurkolója, aki jelen volt a tömegverekedésen – és az eset után is nyilatkozott a Krónikának a történtekről – lapunknak elmondta: az ügyben egyetlen, csoportos feljelentést tettek, amelyben az őket ért valamennyi sérelmet kimerítően felsorolták.

A KVSC szurkolója azt is elmondta: közülük mintegy 20 személyt hallgatott ki eddig a rendőrség, amely azonban velük sem közölt semmilyen további részleteket az ügy kapcsán. 

A KVSC 1907 magyar szurkolói csoport a kolozsvári Fellegváron egy bérelt sportpályán nyolcadik alkalommal szervezett szeptember 9-én amatőr futballkupát, amelyre erdélyi és magyarországi magyar amatőr csapatokat hívtak meg.

Fotó: NCN Cluj Napoca

A sporteseményt a kolozsvári Universitatea szurkolóihoz tartozó, nacionalista megnyilvánulásaikról híres futballhuligánok zavarták meg, akik

behatoltak a zárt körű rendezvénynek otthont adó sporttelepre, és CFR-, valamint magyarellenes jelszavakat skandáltak. A szervezők először kitessékelték őket, de nemsokára botokkal és láncokkal felfegyverkezve tértek vissza.

{K2}

A kirobbant tömegverekedés a támadók elkergetésével végződött. A történtek után a megyei rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kérte az elkövetők azonosításához. Később Carmen Livia Jucan rendőrségi szóvivő közölte, elektronikus formában szeptember 14-ig tíz bejelentést kaptak. A hatóság címére beérkezett e-mailekben az összetűzésre vonatkozó információk és fényképek is szerepeltek. A szóvivő akkor még arról számolt be, hogy folyamatban van az elkövetők azonosítása.

{K3}