Svéd–olasz összecsapás is lesz a futball-vb pótselejtezőiben

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. október 17., 17:26

A Svédország–Olaszország párharc lesz a slágerösszecsapás a 2018-as labdarúgó-világbajnokság novemberi pótselejtezőin, amelyeken a keddi sorsolás alapján még Észak-Írország–Svájc, Horvátország–Görögország és Dánia–Írország mérkőzéseket rendeznek.

Fotó: FIFA

A csoportselejtezők alkalmával a dánok, mint ismert, a románok csoportjában lettek másodikak, míg a magyarok hatosából kikerült Svájc csak gyengébb gólkülönbsége miatt maradt le a kvalifikációt érő elsőségről. Ők mindketten kiemeltek voltak a keddi sorsoláson, mint ahogyan az olaszok és a horvátok is főesélyesei lesznek a november 9–11-ére és 12–14-ére tervezett párbajoknak.

Eddig 23 válogatott váltott jegyet a jövő nyári seregszemlére,

közülük a házigazda oroszok, a címvédő németek, továbbá Brazília, Portugália, Argentína, Belgium, Lengyelország és Franciaország az első kalapba kerülnek majd a december elsejei vb-soroláson. Addig lezárulnak az afrikai csoportselejtezők is, és a Peru–Új-Zéland, valamint a Honduras–Ausztrália interkontientális pótselejtezőkön gazdára találnak a 32 csapatos mezőny utolsó helyei.