Több tonnányi kannabiszt termő ültetvényeket fedeztek fel Temes és Krassó-Szörény megye határán

Hírösszefoglaló 2017. október 12., 15:49

Több kannabiszültetvényt és 150 kilogramm drogot fedeztek fel a rendőrök és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei a Temes megyei Balázsd településen szervezett ellenőrzés során.

Fotó: Politiaromana.ro

További néhány tonna kannabisz négy ültetvényről származik, amelyeket szerdán azonosítottak be Temes és Krassó-Szörény megye határán – írja az Agerpres. A DIICOT közleménye szerint még mindig folyamatban van a lefoglalt vadkender mennyiségének megállapítása.

Az ügyben hét személyt hallgattak ki az ügyészek, három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, akiket szervezett bűnbanda létrehozásával, drogtermesztéssel és drogkereskedelemmel gyanúsítanak. A DIICOT közleménye szerint

a banda minimum fél kilogrammos kiszerelésben árusította a drogokat egy temesvári kereskedő csoport tagjainak.

A közlemény szerint az október 9-ei rajtaütés során a gyanúsítottaknál körülbelül egy kilogramm kannabiszt találtak. Ezt követően a házkutatások során még körülbelül hat kilogramm marihuánát találtak.

Október 10-én egy balázsdi házkutatás során mintegy 200 kilogramm kannabiszrügyet találtak, amelyeket eladásra készítettek elő, október 11-én pedig további négy ültetvényt azonosítottak be a rendőrök, ahol a becslések szerint több tonnányi kannabiszt foglaltak le.