Kupaellenfelet és büntetést is kapott a Sepsi OSK – Diószegit nem lepte meg a döntés

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. október 11., 18:59

Akárcsak tavaly, idén is a Craiovai Universitateát kapta ellenfélnek a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata a Román Kupa tizenhatoddöntőjében.

Fotó: Pál Árpád

A szerdai sorsoláskor Liga 1-es ellenfél jutott a Kolozsvári CFR-nek is, amely a Botoșani vendége lesz az október 24–26. között rendezendő összecsapáson.

A címvédő Voluntari a Liga 2-ben listavezető Hermannstadt vendége lesz, de lesz Temesvári ASU Poli (Liga 2)–Temesvári ACS Poli (Liga 1) derbi is. A többi párosítás: FC Argeș (2)–Iași, Chiajna–Giurgiui Astra, Kolozsvári Sănătatea (3)–FCSB, Resicabánya (3)–Viitorul, Bákó (3)–Dinamo, Brăila (2)–Bukaresti Juventus (2), Ploiești-i Petrolul (3)–Mioveni (2), Bukaresti Metaloglobus (2)–Medgyesi Gaz Metan, Slobozia (3)–ASA (2), Afumați (2)–UTA (2), Clinceni (2)–Târgoviște (2), Kolozsvári U (3)–Miroslava (2). A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el.

A Sepsi OSK egyébként szerda délután nem csak kupaellenfelet, hanem büntetést is kapott.

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) honlapján közöltek szerint a sportági szövetség fegyelmi bizottsága figyelmeztetés mellett 5000 lejre bírságolta a klubot az FCSB elleni bajnoki meccsen történt szurkolói magatartások miatt. A testület épp azt a 4-0-s vendégsikerrel zárult brassói találkozót vizsgálta, amely után a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tett panaszt a vendégdrukkerek magyarellenes viselkedése miatt.

{K1}

A bukarestiek ultrái, mint ismert, egyebek mellett egy kifeszített molinón „Románia nektek nem az otthonotok. Menjetek" – a menjetek szót piros-fehér-zöldre festve – felirattal provokáltak, amire a házigazdák, Ria, Ria, Hungária! skandálással válaszoltak.

Az FCSB-t egyébként ugyancsak 5000 lejre bírságolta meg szerdán a fegyelmi bizottság.

Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa a Krónikának azt nyilatkozta, hogy nem lepte meg teljesen a döntés. „Sajnos szervezőként a hazai csapat mindig büntethető, azzal az indokkal, hogy nem tett meg mindent a szurkolói rendbontások megakadályozása érdekében. Én azt gondoltam, hogy nem fogunk büntetést kapni, de

ezentúl majd sokkal jobban »megnézzük« a vendégdrukkereket, mielőtt beengednénk őket”

– közölte.

Hangsúlyozta, a beléptetéskor történő átvizsgálásért az általuk szerződtetett őrző-védő cég a felelős, ezért tőlük fogják kérni a klubra kiszabott szankció megtérítését. „Persze mondhatnak nemet is" – tette hozzá Diószegi. Kérdésünkre jelezte, hogy a fegyelmi bizottság az ítélet meghozatala kapcsán nem sokat „magyarázkodott", de a szabályzat szerint már pusztán petárdázás és görögtűz esetén is büntethető a szervező csapat.