Erdélyi turnén nevettet a Szomszédnéni

Bede Laura 2017. október 09., 19:16

Kedden kezdődik a Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda – Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs – nagyszabású, Majmok! 2017 elnevezésű erdélyi turnéja.

Fotó: Facebook/Szomszédnéni Produkciós Iroda

A humoristapáros Felméri Péterrel lép fel közösen kedden 19 órától Nagybányán, holnap szintén 19 órától Szatmárnémetiben, csütörtökön két előadás – 18 és 20 órától – keretében nevettetik meg a közönséget Nagykárolyban, pénteken 19 órától Nagyváradon képviselik a stand-up műfajt.

Aradon szintén kétszer – 18 és 20 órakor – lépnek színpadra szombaton, vasárnap 18 órától pedig Temesváron szórakoztatják a résztvevőket.

Idén is nagyon hülye címet választottunk az új turnénknak – ez a Szomszédnéni és Felméri Péter esteknél már hagyomány –, mindenesetre a majmok megnevezést még senki nem vállalta ennyire büszkén magára.

Érdekes, hogy szeretünk önmagunkhoz, az emberhez hasonlítani dolgokat: a falnak füle van, a szőlőnek szeme, pálinkából egy ujjnyit töltünk, sőt még a majom is emberszabású, pedig igazán beleférhetne egy annyi a természettudományba, hogy a majom majomszabású legyen. Bezzeg, ha rosszról van szó, akkor majmozunk, mert ugye a manelistától a főnökünkig mindenki majom. Róluk szól ez az előadás és rólunk – kicsit az emberszabású majmokról, és sokat a majomszabású emberekről” – fogalmazott Bálint Ferenc.

Az egész estés kabaréra váltható jegyek 28 lejbe kerülnek. A humoristák novemberben ellátogatnak Kolozsvárra, Marosvásárhelyre és Székelyföldre.

A stand-up műfajt képviselő Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs 2001-ben hozta létre a társulatot Kolozsváron.

A Showder Klub és a Comedy Central bemutatja tévéműsorok állandó fellépői, a Dumaszínház tagjai, valamint az Erdélyi Humorfesztivál, a régió legnagyobb humorrendezvényének ötletgazdái és szervezői. 2011-ben – Erdélyből elsőként – megkapták a Magyar Rádió úgynevezett „Humor-Oszkár”-díját, a Bonbon-díjat.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda a Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő munkájáért megkapta 2014-ben a Karinthy-gyűrűt – a magyar humoristák elismerésére alapított díjat. A 40. alkalommal odaítélt díjat először vehették át külhoni magyar humoristák.