Rockrajongók egyesülése: nagy érdeklődés övezte a kolozsvári rockkoncerteket

Bede Laura 2017. október 08., 21:21


Közel tízezer ember tombolt a kolozsvári új sportcsarnokban tartott Edda Művek és Holograf rockegyüttes koncertjén. 

Fotó: KOMITI

Kicsinek bizonyult a kolozsvári új sportcsarnok a magyar és román rock két legendás együttesét színpadra állító, „Rock határok nélkül” mottójú szombat esti koncerten, amely

a nagy érdeklődésre való tekintettel több mint félórás késéssel vette kezdetét.

A rajongók hosszan kígyózó sorokban haladtak a bejárat felé, de sokan az előtérben hallgatták végig a pop-rock műfajban játszó, 1978-ban Bukarestben megalakult Holograf zenekar első dalait.

A rendezvény mottója, bár metaforikusan, de akkor nyilvánult meg, amikor a Party Zone elnevezésű küzdőtérre jegyet váltók közül páran – szabálytalanul – a korlátokat átlépve, felmásztak a Standard Seat nevű tribünre, ahol jóval kisebb volt a tolongás.

A kezdeti zsúfoltság idővel enyhült, de az első koncert lejártáig nehezen vagy szinte teljesen megközelíthetetlenek voltak a küzdőtér szélén felállított italpultok, ahol átlagos „koncertárak” voltak érvényben.

A kellemetlenségek ellenére nagyon jó hangulatú, minden korosztályt megszólító és megmozgató koncerten vehettek részt a rajongók,

akik Dan Bittmannal, a Holograf együttes frontemberével együtt énekelték a régi slágereket és új dalokat egyaránt.

Húszperces szünet után a helyszínen maradt közönség háromnegyede a rock, hard rock és blues rock stílust képviselő, 1980-ban létrejött Edda Műveket köszöntötte a színpadon.

A magyarországi zenekar elhozta a kincses városba a régi, közkedvelt slágereket, mint A kör, Álmodtam egy világot.

A hangulat változatlanul jó maradt a koncert végéig, majd az Edda-rajongók a népszerű, Az éjjel soha nem érhet véget című dallal „tapsolták vissza” a legendás együttest a színpadra. Az esemény egy Magyarországon és Romániában is működő áruházlánc kolozsvári üzletének 10 éves fennállását ünnepelte.