Kitiltották a bicikliseket a kibővített nagyváradi korzóról

Pap Melinda 2017. október 04., 10:50

E hét elejétől megtiltotta a kerékpárosok közlekedését a város nemrég kibővített sétáló utcáján a nagyváradi önkormányzat, a városvezetés szerint az intézkedést számos lakossági panasz tette szükségessé.

Fotó: Oradea.ro

Florin Birta alpolgármester a sajtónak úgy nyilatkozott, rengeteg bejelentés érkezett a városházára a gyalogosok között szlalomozó biciklisek miatt, ezért ettől a héttől megfelelő táblákkal jelzik, hogy tilos két keréken közlekedni a Fő (Republicii) utcán.

Mint mondta, mivel a korzó középső részét teraszok foglalják el, és a gyalogosok mindkét oldalon közlekednek,

nem tudnak külön biciklisávot kialakítani, de megpróbálnak alternatív megoldást keresni arra, hogy kerékpárral is lehessen közlekedni majd a belvárosban.

Nagyvárad sétálóutcáját egyébként nemrég hosszabbította meg a városvezetés, így már a Bémer tértől egészen a Körös áruházig sétálhatnak a gyalogosok.

A Sal Ferenc (Dunării) és Gömbös Gyula (Brașovului) utcák közötti részen ugyanis 2,5 méterrel kiszélesítették a járdát, melyet az áruház előtti térhez hasonlóan burkoltak. A beruházás értéke meghaladja a kétmillió lejt, ennek keretében az esővíz elvezetését is megoldották, mely főleg zivatarok idején okozott gondot.