Kortárs szerzők és világhírű rendezők a háromszéki színházakban

MTI 2017. szeptember 22., 19:44

Többek között a világhírű Frenák Pál rendez a sepsiszentgyörgyi M Stúdió mozgásszínház új évadában, a Kézdivásárhelyi Városi Színház pedig kortárs drámaírók vígjátékaival várja közönségét.

Illusztráció

A 12. évadát kezdő M Stúdió első bemutatója Frenák Pál rendezésében és koreográfiájában készül. A társulat első alkalommal dolgozhat együtt a számos magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett francia-magyar koreográfussal. A To_R bemutatója a sepsiszentgyörgyi színház által szervezett Flow2 fesztivál nyitónapján, november 22-én lesz.

Az évad második bemutatóját Lift címmel Fehér Ferenc jegyzi, aki negyedik alkalommal dolgozik a társulattal. A Kampf, a Személyazonosság és A Jó, a Rossz és a K**va Anyád című előadások után Fehér Ferenc most a lift szűk, zárt terének mozgásszínházi felfedezésére tesz kísérletet.

A Barta Dóra rendezésében és koreográfiájában bemutatandó Dance noir munkacímű előadás

azt vizsgálja meg, hogy az ősi nőalak, a femme fatale hogyan bukkan fel újra a 21. században a divat és konzumvilág kulisszái között.

A színház csaknem háromszor több pályázatot nyert el román és magyar állami intézményeknél, mint korábban, így folytatják az előző években bejáratott belföldi vendégjátékokat, továbbá három külföldi településen is bemutatkoznak: Szabadkán, Kassán és Pozsonyban.

A Kézdivásárhelyi Városi Színház kortárs szerzők által írt vígjátékokat tűz műsorra az új évadtervben.

Elsőként Kiss László egyéni produkcióját mutatják be, amelyet Karinthy Frigyes művei nyomán, Kolcsár József rendezésében várhatóan novemberben mutatnak be. Ezt követi a hagyományos szilveszteri előadás Kolcsár József és Lung László Zsolt rendezésében.

Februárban mutatják be Jazmina Reza Művészet című művét, amelyet Barabás Árpád állít színpadra, majd Daczó Zádor jegyzi a Slawomir Mrozek Özvegyek című abszurd komédiáját.

Az elmúlt évadból továbbra is műsoron maradnak a Vaknyugat, A pandamacik csodálatos utazása., a Ketten a neten, a Skandináv lottó, a Bolyai János estéje és A dolgokról egy földi szellemnek című előadások.