Névadóját ünnepli a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

Krónika 2017. szeptember 19., 19:57

Egész napos rendezvénysorozattal ünnepli 120 éve született névadóját szerdán, szeptember 20-án a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház.

Tamási Áron

„Az író művei, szellemisége és szelleme az elmúlt évtizedekben tökéletesen beépült a társulat működésébe, és utakat nyitott afelé a korszerű és érvényes színjátszás felé, amit jelenleg képviselünk.

Tamási Áron születésnapja kitűnő alkalom arra, hogy a város lakói szembesüljenek az írásaiban rögzített képekkel, sajátos humorával és éles párbeszédeivel”

– olvasható az intézmény közleményében. Az egész szerdai napot és az egész várost behálózó események estére a főtérre, majd a színháztermekbe vezetnek. 18 órai kezdettel a társulat színművészei Tamási Áron válogatott novelláiból tartanak felolvasóestet a mamarateremben, 20 órai kezdettel pedig a színház nagytermében a Dresch Quintet Tamási Áron-tiszteletkoncertjét tekinthetik meg az érdeklődők.

Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas zenész sajátos zenei világával a nemzetközi kortárs jazz fontos úttörője,

aki a magyar népi hangzásvilág és a jazz-zene egyvelegét szólaltatja meg szaxofonjával.

1997-ben, Tamási Áron születésének centenáriumán is Dresch Mihály és együttesének játéka koronázta meg a rendezvénysorozatot, idén újból vállalták, hogy megtisztelik Sepsiszentgyörgyöt az író születésének 120. évfordulóján.

A Tamási Áron-tiszteletkoncerten a szaxofonon és fuhunon játszó Dresch Mihály mellett Brasnyó Antal brácsával, Csoóri Sándor brácsával és tamburával, Zimber Ferenc cimbalommal, Bognár András nagybőgővel lép fel.

A Tamási Áron-novellák felolvasóestjére a belépőjegyek ára egységesen 10 lej. A Dresch Qvintet koncertre a teljes értékű jegyek 20 lejbe, míg a diákjegyek 10 lejbe kerülnek. Jegyek a városi szervezőirodában és a Biletmaster.ro honlapon kaphatóak.